Dit vegetarisch stoofpotje is een heerlijke Marokkaanse smaakbom. Het is super voedzaam door de pompoen en linzen en heel smaakvol door de ras el hanout kruiden. Je hebt eigenlijk geen extra koolhydraten meer nodig, maar je kunt het stoofpotje serveren met couscous.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan (met deksel) of een tajine.
Snij de ui en knoflook fijn en bak in de olijfolie. Was de paprika en voeg toe aan de ui, samen met de raz el hanout kruiden. Bak een paar minuten mee.
Was de pompoen goed en snij in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Was de tomaten en snij in partjes of blokjesDoe de pompoen, linzen en tomaat in de pan. Blus af met 300 ml kokend water en 0,5 blokje groente bouillon. Doe de deksel op de pan, zet op middenhoog vuur en laat ongeveer 20 minuten stoven tot de pompoen gaar is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Optioneel
Serveer eventueel met gekookte couscous. Garneer eventueel met wat verse peterselie of koriander.
Notities
Je kunt het stoofpotje pureren voor een meer kindvriendelijke versie.