Boerenkool stamppot met banaan en geraspte kaas uit de oven
Deze vegetarische boerenkool stamppot is een absolute verrassing op tafel. De stamppot gaat de oven in, met een laagje banaan en geraspte kaas. Dit geeft een super lekkere twist aan de boerenkool klassieker. Serveer met een mespuntje sambal en je hebt een heerlijke maaltijd!
Schil de aardappels, was ze en snij ze in stukken. Doe de aardappels met de boerenkool in een grote pan met water en bouillonblokjes. Kook de boerenkool en de aardappels in ongeveer 15-20 minuten gaar (afhankelijk van het type aardappel).
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
Giet de boerenkool en aardappels af en stamp het geheel met een stamppotstamper (is dat een woord?). Voeg de roomboter in blokjes toe en stamp mee. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Doe de boerenkool in de ovenschaal.
Snij de banaan in plakjes en verdeel over de boerenkool stamppot. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden, totdat de kaas mooi gesmolten is en goudbruin kleurt.
Serveer de boerenkool met een mespuntje sambal. Echt een aanrader!