Deze bieten stamppot is ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch lekker wilt eten. De combinatie van biet, geitenkaas en aardappel is heerlijk. Binnen 20 minuten heb je deze vegetarische topper op tafel staan.
* gebruik je rauwe biet? Schil de bieten en was ze goed af. Snij in blokjes en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar en volg daarna het recept. Gebruik je voorverpakte bietjes, volg dan het recept hieronder.
Schil de aardappels en snij in stukjes. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met kokend water en een blokje groentebouillon. Giet de aardappels af en pureer met de azijn, melk en 3/4 van de geitenkaas.
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een kleine ovenschaal klaar.
Doe de rest van de geitenkaas in een ovenschaal en leg de walnoten ernaast. Besprenkel beide met olijfolie, wat honing en tijm. Grill een paar minuten in de oven zodat de geitenkaas lekker zacht en licht krokant wordt.
Snij intussen de bieten in blokjes en meng door de aardappels. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
Serveer de stamppot met de geitenkaas en walnoten uit de oven.
Notities
Mijn kinderen vinden deze stamppot om te smullen.
Je kunt de bieten eventueel pureren met een klein beetje water, zo haal je de stukjes uit de stamppot.