Makkelijk recept voor bieten stamppot

Bieten zijn eigenlijk het hele jaar goed verkrijgbaar in Nederland. De originele oogst periode is van juni tot en met oktober, maar er bestaan ook winterbieten. Zo kun je het hele jaar door verse bieten eten. Voorverpakte bieten liggen trouwens altijd in de supermarkt. Ze zijn niet duur en vaak nog biologisch ook. Ik maakte er deze heerlijke bieten stamppot mee. Een heerlijke vegetarische stamppot!

Wanneer zijn bieten in het seizoen?

Bieten zijn tegenwoordig het hele jaar in het seizoen. Er zijn namelijk vier oogst momenten. De zeer vroege teelt in mei en juni, de vroege teelt in juni en juli, de zomerteelt in augustus en september en de herfstteelt in oktober en november. Bieten kun je gekoeld vrij lang bewaren.

Ingredienten voor bieten stamppot

Voor deze bieten stamppot heb je de volgende ingredienten nodig:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 1 kilo aardappels kruimig
  • 2 blokjes groenten bouillon
  • 3 eetlepels azijn
  • 150 ml melk
  • 800 gram biet * vers of voorgekookt
  • 60 gram walnoten
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • honing

Vegetarische recepten met biet

Ben jij een echte bietenfan? Probeer dan ook eens mijn bietensalade of bietenrisotto. Of kijk eens op deze pagina, waar ik al mijn recepten met biet voor je onder elkaar heb gezet!

Gepofte rode biet met geitenkaas
Biet en geitenkaas is natuurlijk een perfecte combinatie. En die combinatie komt perfect tot z'n recht in deze gepofte biet. Dit is een heerlijk vegetarisch voorgerecht die niet misstaat bij het kerst diner.
Bekijk recept
Vegetarische rode bietenburger
Deze vegetarische bietenburger is de lekkerste vega burger in tijden. Dit recept is makkelijk om zelf te maken en leuk om te serveren voor je gezin, familie of vrienden.
Bekijk recept
Vegetarische bieten salade met aardappel
Deze bietensalade met aardappel is een heerlijke vegetarische maaltijdsalade. Maak de salade van tevoren klaar een serveer bij je bbq of neem mee als picknick of lunch. Heerlijk lekker fris en voedzaam!
Bekijk recept
Bieten falafel met maaltijdpita en yoghurt tahin dressing
Bieten falafel: prachtige paars/roze balletjes gemaakt van biet en kikkererwten. Je kunt ze voorverpakt in de winkel kopen, maar je kunt ze ook vrij eenvoudig zelf maken! Een heerlijke plantaardige vleesvervanger. Serveer in een pita met wat rauwkost en yoghurt tahin dressing en je hebt een fantastische maaltijd!
Bekijk recept

Bieten stamppot met geitenkaas

Deze bieten stamppot is ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch lekker wilt eten. De combinatie van biet, geitenkaas en aardappel is heerlijk. Binnen 20 minuten heb je deze vegetarische topper op tafel staan. 
4 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Hollands
TrefwoordBiet, Geitenkaas, Kidsproof, Stamppot, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappel kruimig
  • 2 blokjes groenten bouillon
  • 3 eetlepels azijn
  • 150 ml melk
  • 800 gram biet * vers of voorgekookt
  • 60 gram walnoten
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • honing

Instructies

  • * gebruik je rauwe biet? Schil de bieten en was ze goed af. Snij in blokjes en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar en volg daarna het recept. Gebruik je voorverpakte bietjes, volg dan het recept hieronder.
  • Schil de aardappels en snij in stukjes. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met kokend water en een blokje groentebouillon. 
    Giet de aardappels af en pureer met de azijn, melk en 3/4 van de geitenkaas.
  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een kleine ovenschaal klaar.
  • Doe de rest van de geitenkaas in een ovenschaal en leg de walnoten ernaast. Besprenkel beide met olijfolie, wat honing en tijm. Grill een paar minuten in de oven zodat de geitenkaas lekker zacht en licht krokant wordt.
  • Snij intussen de bieten in blokjes en meng door de aardappels. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
  • Serveer de stamppot met de geitenkaas en walnoten uit de oven.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen vinden deze stamppot om te smullen.
  • Je kunt de bieten eventueel pureren met een klein beetje water, zo haal je de stukjes uit de stamppot.