Plaattaart is de ideale kruising tussen pizza en hartige taart. Kinderen zijn er vaak gek op. Deze vegetarische plaattaart met biet en geitenkaas is super smaakvol en kleurrijk om op tafel te zetten.
1rol bladerdeegongeveer 270 gram, of flammkuchen deeg
400grambiet
125gramgeitenkaas
100gramcreme fraiche
tijm
zout
peper
scheutjeazijn
Instructies
Verwarm de oven op 200 graden. Leg alvast een bakplaat klaar met bakpapier. Rol hier de bladerdeeg op uit. Vouw de randjes om, zodat je een opstaand randje krijgt. Als je losse vellen bladerdeeg gebruikt, druk de naadjes dan goed aan zodat het uiteindelijk 1 geheel wordt.
Snij de bieten in dunne plakken met een mandoline of rasp. Doe de bieten in een kom en besprenkel met wat olijfolie en azijn. Bestrooi met zout, peper en wat tijm.
Meng de creme fraiche en 75 gram van de geitenkaas in een kom. Roer de tijm, zout en peper erdoor. Smeer de geitenkaasroom op de bladerdeeg.
Leg de bieten op het bladerdeeg. Bestrooi met wat zout en peper en kruimel de rest van de geitenkaas erover. Bak de plaattaart in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Is jouw taart nog niet mooi goudbruin? Doe hem dan nog iets langer in de oven.
Notities
Ik verleid mijn kids altijd tot plaattaart door het te verkopen als pizza.
Gaat biet er echt niet in bij jullie? Beleg een klein stukje van de taart dan met paprika of cherrytomaat ipv biet. Ook heerlijk!