Plaattaart met rode biet en geitenkaas

          Vegetarische plaattaart

Plaattaart vind ik de perfecte kruising tussen pizza en hartige taart. Het is een platte taart en je kunt het beleggen met alles waar je zin in hebt. Eens in de zoveel tijd bestel ik een rol bladerdeeg en dan kijk ik ter plekke wat ik in de koelkast heb liggen. Dit keer werd het een vegetarische plaattaart met biet en geitenkaas. Heel simpel en ontzettend lekker! Geen biet in huis? Misschien is deze plaattaart met tomaat dan iets voor jou? Of deze pompoen plaattaart? En wat zeg je van plaattaart met courgette?

Recepten met biet

Ben jij een echte bietenfan? Probeer dan ook eens mijn bietensalade of bietenrisotto. Of kijk eens op deze pagina, waar ik al mijn recepten met biet voor je onder elkaar heb gezet!

Vegetarische plaattaart

Plaattaart met biet

Plaattaart is de ideale kruising tussen pizza en hartige taart. Kinderen zijn er vaak gek op. Deze vegetarische plaattaart met biet en geitenkaas is super smaakvol en kleurrijk om op tafel te zetten.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Biet, Kidsproof, Plaattaart, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 568kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg ongeveer 270 gram, of flammkuchen deeg
  • 400 gram voorgekookte bieten
  • 125 gram geitenkaas
  • 100 gram creme fraiche
  • tijm
  • zout
  • peper
  • scheutje azijn

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden. Leg alvast een bakplaat klaar met bakpapier.
    Rol hier de bladerdeeg op uit. Vouw de randjes om, zodat je een opstaand randje krijgt. Als je losse vellen bladerdeeg gebruikt, druk de naadjes dan goed aan zodat het uiteindelijk 1 geheel wordt.
  • Snij de bieten in dunne plakken met een mandoline of rasp. Doe de bieten in een kom en besprenkel met wat olijfolie en azijn. Bestrooi met zout, peper en wat tijm.
  • Meng de creme fraiche en 75 gram van de geitenkaas in een kom. Roer de tijm, zout en peper erdoor. Smeer de geitenkaasroom op de bladerdeeg. 
  • Leg de bieten op het bladerdeeg. Bestrooi met wat zout en peper en kruimel de rest van de geitenkaas erover. Bak de plaattaart in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Is jouw taart nog niet mooi goudbruin? Doe hem dan nog iets langer in de oven. 

Kidsproof tips

  • Ik verleid mijn kids altijd tot plaattaart door het te verkopen als pizza.
  • Gaat biet er echt niet in bij jullie? Beleg een klein stukje van de taart dan met paprika of cherrytomaat ipv biet. Ook heerlijk!

Voedingswaarde

Zout: 567mg | Calcium: 89mg | Vitamine C: 3mg | Vitamin A: 528IU | Suiker: 15g | Vezels: 4g | Kalium: 224mg | Cholesterol: 27mg | Calorieën: 568kcal | Verzadigd vet: 14g | Vet: 37g | Eiwitten: 12g | Koolhydraten: 47g | Iron: 3mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Risotto vegetarisch Ottolenghi Vegetarisch weekmenu – week 46
Plaattaart met courgette en tomaat Plaattaart vegetarisch

2 reacties op “Plaattaart met rode biet en geitenkaas

  • Dag Nienke
    Ik vraag me af hoe je de calorieën van je recepten berekent. Als ik jouw boodschappenlijstje voor bv de plaattaart met biet invoer kom ik uit op ongeveer 1800 calorieen totaal. Hoe kam dit al gerecht voor vier personen dan 270 calorieën zijn?

    • Hi Ariane, bedankt voor je berichtje. Ik gebruik hier een plugin voor op basis van de ingrediënten die ik gebruik. Maar ik zie dat er bij dit recept een fout zat in de berekening. Het moet 568 kcal pp zijn. Ik heb het meteen aangepast. Bedankt voor jouw berichtje! Liefs, Nienke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling