Dit is een super makkelijke en smaakvolle vegetarische lasagne met broccoli en ricotta. Heerlijke Italiaanse smaken door de tijm, ricotta, Parmezaanse kaas en mozzarella.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoliroosjes in ruimkokend water in ongeveer 6 minuten gaar.
Pel de ui en knoflook en snij fijn.Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui en knoflook, samen met de tijm en een mespuntje chillivlokken. Voeg na een paar minuten de gekookte broccoli en 100 ml van het broccolikookvocht toe. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten zacht pruttelen.
Roer de ricotta en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de broccoli. De broccoli mag best wat geplet worden. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Snij de mozzarella in plakken.
Doe een laag broccoli in de ovenschaal. Leg een laag lasagnebladen erover en vervolgens weer een laag broccoli. Eindig met een laag lasagnevellen. Leg de mozzarella bovenop en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Notities
Mijn kids zijn echte lasagne fans. Ik probeer dan ook regelmatig nieuwe lasagne recepten uit.
Deze lasagne kun je nog iets meer kidsproof maken door de broccoliroosjes te prakken. Hierdoor 'verdwijnt' de groente.