Lievelingseten

Lasagne is het lievelingseten van mijn zoontje, dus er staat hier regelmatig een vegetarische lasagne op tafel. Inmiddels heb ik al heel veel lasagne recepten ontwikkeld. Want tsja, elke week dezelfde lasagne wordt al snel saai in huize foxilicious. Een van de favorieten bij ons thuis is toch wel deze ‘gewone’ lasagne. Maar ook de Mexicaanse lasagne en lasagne met koolrabi doen het hier heel goed! Allemaal heerlijke vegetarische recepten.

Meal preppen

Lasagne vind ik ideaal als meal prep gerecht. Ik maak het vaak een dag van tevoren, zodat ik na een drukke werk-, school- en opvangdag alleen nog maar de oven hoef aan te zetten en we relatief snel aan tafel kunnen. Deze lasagne kun je gerust 2 dagen bewaren in de koelkast voordat je het eet. Maak de lasagne volgens het recept, maar bak het nog niet in de oven. Dit doe je op het moment dat je het wilt eten.

Eens iets anders

In het kader van ‘een keer iets anders’, Ć©n gegeven het feit dat zowel lasagne en broccoli hier op de lijst met favoriete maaltijden staan, heb ik een lasagne met broccoli gemaakt. En dat was me toch lekker!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Deze lasagne is echt makkelijk om te maken en heerlijk als je een keer wat anders wil.

Lasagne met broccoli

Dit is een super makkelijke en smaakvolle vegetarische lasagne met broccoli en ricotta. Heerlijke Italiaanse smaken door de tijm, ricotta, Parmezaanse kaas en mozzarella.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordBroccoli, Groene lasagne, Kidsproof, Lasagne, Ricotta, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kilo broccoli
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 theelepels gedroogde tijm
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • 500 gram ricotta
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • lasagnebladen
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
  • Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoliroosjes in ruimkokend water in ongeveer 6 minuten gaar.
  • Pel de ui en knoflook en snij fijn.
    Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui en knoflook, samen met de tijm en een mespuntje chillivlokken.
    Voeg na een paar minuten de gekookte broccoli en 100 ml van het broccolikookvocht toe. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten zacht pruttelen.
  • Roer de ricotta en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de broccoli. De broccoli mag best wat geplet worden. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
  • Snij de mozzarella in plakken.
  • Doe een laag broccoli in de ovenschaal. Leg een laag lasagnebladen erover en vervolgens weer een laag broccoli. Eindig met een laag lasagnevellen. Leg de mozzarella bovenop en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Kidsproof tips

  • Mijn kids zijn echte lasagne fans. Ik probeer dan ook regelmatig nieuwe lasagne recepten uit.Ā 
  • Deze lasagne kun je nog iets meer kidsproof maken door de broccoliroosjes te prakken. Hierdoor ‘verdwijnt’ de groente.Ā 
Vegetarische lasagne
Lasagne met broccoli en ricotta