Schil de aardappels, was ze en snij in vieren. Kook de aardappels in ruim water met een bouillonblokje in ongeveer 15 minuten gaar.
Verwarm intussen de sesamolie in een flinke hapjespan, wok of koekenpan. Bak hierin de cashewnoten in een paar minuten goudbruin. Haal de noten uit de pan en zet even apart.
Snij de kool doormidden en verwijder de harde kern. Snij in dunne reepjes. Verwarm de roomboter in de pan en roerbak hierin de kool. Bepaal zelf hoe lang je de kool bakt. Hou je van knapperig? Dan is een paar minuten genoeg. Wil je de kool wat zachter hebben, bak de kool dan 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg eventueel een klein scheutje water toe aan de kool zodat het kan koken en hierdoor extra zacht wordt.
Giet de aardappels af, voeg de melk en mosterd toe en pureer de aardappels. Breng op smaak met zout en peper. Roer de kool door de aardappelpuree vlak voordat je de stamppot serveert. Garneer met de cashewnoten.
Notities
Kinderen vinden zachte groente vaak lekkerder dan hard. Bak de kool daarom wat langer als je met kids eet. Of kook de kool in plaats van bakken.