Een super simpel en smaakvolle vegetarische stamppot. Je maakt de stamppot met zoete aardappel, broccoli, gegrilde cherrytomaten en feta. Deze Hollandse pot staat binnen 20 minuten op tafel.
Schil de zoete aardappel. Snij doormidden en vervolgens in plakjes. Kook de zoete aardappel in ruim water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af.
Leg intussen de cherrytomaat in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de cherrytomaat ongeveer 10-15 minuten op de grillstand in de oven.
Snij intussen de broccoli in kleine roosjes. Kook de roosjes beetgaar in ongeveer 5 minuten. Giet af.
Pureer de zoete aardappel met een stamppot stamper. Voeg een scheutje olijfolie toe voor extra smeuiigheid. Breng op smaak met zout, peper, chilivlokken en tijm. Voeg de broccoli toe en stamp deze mee. Kruimel de feta over de stamppot en garneer met de cherrytomaatjes.
Notities
Dit is momenteel één van de lievelingsgerechten van mijn kids! Voor hen doe ik de zoete aardappel, tomaat en broccoli op een bordje voordat ik de feta erdoor doe. Daar houden ze niet altijd van namelijk.
Je kunt de cherrytomaten ook ongegrilt toevoegen, als je kind dat lekkerder vindt.