Ben je gek op lasagne, maar wil je een keer iets anders? Dan is dit het perfecte recept voor jou. Gegrilde groente met lasagnette, daarmee maak je een ontzettend lekkere vegetarische maaltijd!
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier en een ovenschaal klaar.
Pel de ui, snij doormidden en snij in halve ringen. Was de courgette, paprika en groene asperges. Snij de courgette in plakjes, de paprika in reepjes. Verwijder de onderkant van de groene asperges en snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Snij de maiskorrels van de kolven. Leg alle groente op de bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie en bestrooi met zout en peper en Italiaanse kruiden. Grill de groente in ongeveer 8-10 minuten in de oven op grillstand.
Verwarm intussen de tomaten passata in een hapjespan, samen met de melk en het bouillonblokje. Breng op smaak met zout, peper en fijngehakte verse basilicum.Roer de lasagnette door de rode saus, als het bouillonblokje goed is opgelost.
Maak nu de ovenschotel klaar. Begin met een laagje gegrilde groente en schenk daarover wat saus. Doe nu weer een laagje gegrilde groente en daarover een laagje saus. Herhaal dit totdat de groente en saus op zijn. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie.Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de oven op 200 graden. Haal het aluminiumfolie de laatste 10 minuten eraf. Als het goed is, is de lasagnette gaar en de kaas mooi goudbruin gesmolten. Zo niet, doe dan nog iets langer in de oven.
Notities
Voel je vrij om groente te gebruiken die jouw kind lekker vindt.
Verrassend genoeg hebben onze kids de asperges gewoon opgegeten. Gehuld in een lasagne schotel vinden ze het best lekker blijkbaar.