Deze vegetarische lasagne maakte ik onlangs voor mijn vriendin Kim. Zij is onlangs bevallen en ik probeer haar zo vaak als ik kan wat avondeten te brengen, zodat ze zich niet druk hoeven te maken over hun avondmaaltijd. Ik deelde de foto van het gerecht in mijn stories op Instagram en kreeg heel veel verzoekjes om het recept, dus ik heb het extra snel uitgewerkt!

Gegrilde groente

Het is een lasagnette met gegrilde zomer groente en een tomatensaus. Het leek me heerlijk om een keer gegrilde groente in een lasagne te verwerken. Ik koos voor groene asperges, omdat die nu in het seizoen zijn. En voor paprika, mais, courgette en champignons. Kortom; een flinke dosis vitamines!

Je snijdt de groentes en legt ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de groente met olijfolie, zout en peper en wat gedroogde Italiaanse kruiden. Schuif de bakplaat in de oven en bak 8-10 minuten op grillstand. Kind kan de was doen! In de tussentijd maak je alvast de rode saus klaar.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Lasagnette

Deze lasagne heb ik gemaakt van lasagnette. In het supermarktschap ook wel bekend onder de naam ‘mini lasagne’. Niet elke supermarkt heeft dit in het assortiment, maar ik weet dat Albert Heijn het verkoopt van het merk Honig. Lasagnette zijn eigenlijk niet veel meer of minder dan gebroken stukjes lasagne. Je kunt dus ook prima gewone lasagnevellen gebruiken en ze zelf in stukjes breken. Het formaat is ongeveer 2×4 cm schat ik zo.

Een alternatief is om een andere pastasoort te gebruiken. Ik raad wel aan om een kleine pastasoort te gebruiken, die relatief snel gaar wordt. Bijvoorbeeld orzo of macaroni. Je kunt je voorstellen dat penne of fusili te grof zijn en lastiger gaar worden in de oven.

Even geduld

Deze ovenschotel is niet moeilijk om te maken, maar je moet wel even geduld hebben. De groente moeten namelijk 10 minuten worden gegrild in de oven. In de tussentijd kun je je ontfermen over de rode saus, die overigens erg makkelijk te maken is. Daarna gaat de lasagnette de oven in en daar mag ie 40 minuten in staan om mooi gaar en goudbruin te worden. Niet moeilijk dus, maar je bent wel een uurtje zoet met dit recept. Maar als de lasagnette eenmaal in de oven staat, heb je natuurlijk je handen vrij!

Nog meer lekkere lasagnes

Ben jij net als ik gek op vegetarische lasagnes? Probeer dan ook eens deze lasagne met koolrabi, of de lekkerste groente lasagne. Een heel ander lasagnerecept is mijn Mexicaanse lasagne. Ook een aanrader!

Vegetarische lasagnette met gegrilde zomergroente

Ben je gek op lasagne, maar wil je een keer iets anders? Dan is dit het perfecte recept voor jou. Gegrilde groente met lasagnette, daarmee maak je een ontzettend lekkere vegetarische maaltijd!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 55 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordGegrilde groente, Groene asperge, Kidsproof, Lasagnette, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 rode ui
  • 250 gram asperge groen
  • 0,5 courgette
  • 2 mais kolven; voorgekookt
  • 1 paprika
  • 150 gram champignon
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 500 gram tomaten passata
  • 175 ml melk
  • 1 blokje groente bouillon
  • 1 handje verse basilicum
  • 200 gram lasagnette (mini lasagne) of een dunne pastasoort die relatief snel gaar wordt. Bijvoorbeeld orzo
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden gedroogd. Bijvoorbeeld: basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, peterselie.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier en een ovenschaal klaar.
  • Pel de ui, snij doormidden en snij in halve ringen.
    Was de courgette, paprika en groene asperges. Snij de courgette in plakjes, de paprika in reepjes. Verwijder de onderkant van de groene asperges en snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm.
    Snij de maiskorrels van de kolven.
    Leg alle groente op de bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie en bestrooi met zout en peper en Italiaanse kruiden. Grill de groente in ongeveer 8-10 minuten in de oven op grillstand.
  • Verwarm intussen de tomaten passata in een hapjespan, samen met de melk en het bouillonblokje. Breng op smaak met zout, peper en fijngehakte verse basilicum.
    Roer de lasagnette door de rode saus, als het bouillonblokje goed is opgelost.
  • Maak nu de ovenschotel klaar. Begin met een laagje gegrilde groente en schenk daarover wat saus. Doe nu weer een laagje gegrilde groente en daarover een laagje saus. Herhaal dit totdat de groente en saus op zijn. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie.
    Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de oven op 200 graden. Haal het aluminiumfolie de laatste 10 minuten eraf. Als het goed is, is de lasagnette gaar en de kaas mooi goudbruin gesmolten. Zo niet, doe dan nog iets langer in de oven.

Kidsproof tips

  • Voel je vrij om groente te gebruiken die jouw kind lekker vindt.Ā 
  • Verrassend genoeg hebben onze kids de asperges gewoon opgegeten. Gehuld in een lasagne schotel vinden ze het best lekker blijkbaar.Ā