Zoete aardappels zijn echt verrassend bbq recept. De aardappels grill je in de schil op de barbecue en kun je vervolgens uitlepelen. Garneer de gepofte aardappels met een zelfgemaakte knoflooksaus en je hebt een top vegetarisch bbq recept.
Zorg dat de barbecue goed op temperatuur is. Scheur stukken aluminiumfolie af. Prik wat gaatjes in de zoete aardappel en besprenkel rondom met wat olijfolie. Leg iedere aardappel in een apart stuk folie en sluit de folie rondom de aardappel. Leg op het bbq rooster en laat ongeveer 60 minuten poffen.
Maak intussen de Griekse yoghurtsaus. Doe de yoghurt in een schaaltje. Pers of hak de knoflook fijn en hak de peterselie fijn. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de zoete aardappels na ongeveer 60 minuten van de bbq en check of ze goed gaar zijn. Laat even wat afkoelen. Snijd vervolgens in de lengte doormidden en doe een flinke klodder yoghurtsaus op iedere aardappel. Garneer met wat verse peterselie.
Notities
Zoete aardappels zijn heerlijk om te eten voor kinderen.
De schil kan een beetje afschrikken. Je kunt de aardappels ook alvast uit de schil halen, voordat je ze op het bord van je kind legt. Dat scheelt misschien wat discussie.