Zoek je naar een lekker vegetarisch barbecue recept? Zoek dan niet verder? Deze gepofte zoete aardappel is verrassend lekker van smaak en heerlijk om te maken. Niet moeilijk, maar het duurt wel even voordat ze gaar zijn. Intussen kun je lekker genieten van salades, brood met zelfgemaakte kruidenboter en een haloumi spies.

Hoe maak je gepofte zoete aardappel?

De zoete aardappels hoef je niet te schillen. Prik wat gaatjes in de schil met een vork en besprenkel met wat olijfolie. Verpak iedere aardappel apart in een stuk aluminiumfolie en leg op een heet gestookte barbecue. De aardappels hebben ongeveer 60 minuten nodig om goed gaar te worden. Je hoeft de aardappels niet recht boven het vuur te leggen. Daar kun je mooi wat anders op kwijt in de tussentijd.

De yoghurtsaus maakt het helemaal af

Gepofte zoete aardappel an sich is al fantastisch lekker van smaak. Op zich heb je hier geen sausje bij nodig. Toch raad ik je aan om de yoghurt saus ook te maken, want die maakt het helemaal af. Het frisse smaakje van de yoghurtsaus past perfect bij de zoete romige aardappel. En je maakt het sausje super snel met wat Griekse yoghurt, knoflook en peterselie.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer vegetarische barbecue recepten

Smaken deze gepofte zoete aardappels naar meer? Ik heb mijn 7 favoriete vegetarische bbq recepten voor je op een rij gezet in dit artikel. In het artikel vind je ook de perfecte ingredienten voor een vegetarische barbecue.

Gepofte zoete aardappel van de bbq

Zoete aardappels zijn echt verrassend bbq recept. De aardappels grill je in de schil op de barbecue en kun je vervolgens uitlepelen. Garneer de gepofte aardappels met een zelfgemaakte knoflooksaus en je hebt een top vegetarisch bbq recept.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
KeukenFusion
TrefwoordBarbecue, BBQ, Kidsproof, Vegetarisch, Zoete aardappel
Porties4 personen

Ingrediënten

 • 4 zoete aardappel
 • olijfolie
 • 250 gram Griekse yoghurt
 • 1 teentje knoflook
 • 1 handje verse peterselie en/of koriander
 • zout
 • peper

Instructies

 • Zorg dat de barbecue goed op temperatuur is. Scheur stukken aluminiumfolie af. Prik wat gaatjes in de zoete aardappel en besprenkel rondom met wat olijfolie. Leg iedere aardappel in een apart stuk folie en sluit de folie rondom de aardappel. Leg op het bbq rooster en laat ongeveer 60 minuten poffen.
 • Maak intussen de Griekse yoghurtsaus. Doe de yoghurt in een schaaltje. Pers of hak de knoflook fijn en hak de peterselie fijn. Breng op smaak met zout en peper.
 • Haal de zoete aardappels na ongeveer 60 minuten van de bbq en check of ze goed gaar zijn. Laat even wat afkoelen. Snijd vervolgens in de lengte doormidden en doe een flinke klodder yoghurtsaus op iedere aardappel. Garneer met wat verse peterselie.

Kidsproof tips

 • Zoete aardappels zijn heerlijk om te eten voor kinderen. 
 • De schil kan een beetje afschrikken. Je kunt de aardappels ook alvast uit de schil halen, voordat je ze op het bord van je kind legt. Dat scheelt misschien wat discussie. 
Zoete aardappel barbecue vegetarisch
Gepofte zoete aardappels van de bbq