Dit is een super eenvoudige vegetarische curry zonder pakjes en zakjes. Mild en smaakvol en vol vitamines. De curry wordt geserveerd met zelfgemaakte saffraanrijst.
Snij 1 ui fijn en doe samen met de basmatirijst in een kookpan. Doe de safraandraden en het bouillonblokje erbij en schenk water erbij. Kook de rijst verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij intussen de andere ui fijn en hak ook de knoflook fijn. Verwijder de schil van de gember en snij fijn. Snij de paprika in blokjes. Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en bak hierin de ui, gember, knoflook en paprika.
Snij de cherrytomaat in vieren.
Voeg na 5 minuten de garam masala toe. Roer de spinazie, cherrytomaat, citroensap en de kokosmelk erdoor een bak ongeveer 10 minuten tot de spinazie is geslonken.
Giet de linzen af en roer de door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de safraanrijst met de spinazie en linzen masala.
Notities
Dit is een milde curry en daarom geschikt voor kinderen.
Houdt jouw kind niet van spinazie? Voeg dan wat extra paprika en tomaat toe in plaats van de spinazie. Of vervang de spinazie door broccoli.