Dit is een super verrassend vegetarisch recept met rijst, tomaat, sperziebonen en kruiden roomkaas. Dit vegetarisch rijstgerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Smaken die je misschien niet direct bij elkaar uit zoekt, maar dat zijn vaak de lekkerste recepten.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat even staan.
Verwijder intussen de uiteinden van de sperziebonen en kook ongeveer 4 minuten in kokend water. Giet af met koud water en zet apart.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
Snij de ui, knoflook, wortel en paprika in kleine stukjes en bak in de olijfolie. Bak ongeveer 5 minuten.Blus daarna af met de tomatenblokjes, de roomkaas en het blokje groente bouillon. Laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur en roer af en toe goed door.
Snij de komkommer in plakjes.
Roer de rijst en de sperziebonen door de tomaten roomkaas saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de komkommer.
Notities
Dit is een super fijn kidsproof recept.
Je kunt de saus eventueel pureren om de stukjes wortel en paprika te verstoppen.
Houdt jouw kind niet van sperziebonen? Vervang deze dan door een andere groente. Bijvoorbeeld broccoli, champignon of courgette.