Gebakken gnocchi met pesto en gegrilde cherrytomaat
Op zoek naar een makkelijk en smaakvol vegetarisch pastarecept? Probeer dan deze gebakken gnocchi met zelfgemaakte pesto en gegrilde cherrytomaatjes. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een top maaltijd.
30gramverse basilicumblaadjes van 1 plantje * je kunt de verse pesto ook vervangen door 100 gram voorverpakte pesto.
20grampijnboompitten
1teentjeknoflook
30gramParmezaanse kaas
75ml olijfolie
zout
peper
Optioneel, om te garneren
1handjeverse basilicum
1handjepijnboompittenvoor garnering
20gramParmezaanse kaasvoor garnering
Instructies
Verwarm alle pijnboompitten in een pan tot ze mooi goudbruin kleuren. Haal uit de pan en zet even apart.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de gnocchi in ongeveer 10-12 minuten goudbruin. Roer niet te vaak om, zodat de gnocchi mooi de tijd krijgt om een krokant korstje te krijgen. Gebruik eventueel extra olijfolie als de pan te droog wordt.
Maak in de tussentijd de verse pesto. Doe alle ingredienten in een blender of keukenmaler en pureer. Pureer de ingredienten tot een mooie pesto.
Was de cherrytomaten en snij doormidden.
Roer de pesto en tomaten door de gnocchi en bak nog eens 5 minuten.
Optioneel, om te garneren
Verwarm in een andere pan de pijnboompitten.
Garneer met wat Parmezaanse kaas, verse basilicum en pijnboompitten. Serveer met een lekkere salade.
Notities
Gnocchi vinden veel kinderen lekker.
Eigenlijk is dit sowieso wel een kindvriendelijk gerecht. De pesto kan eventueel voor wat discussie zorgen. Houdt in dat geval een portie gnocchi met tomaat zonder pesto voor je kind apart.