Vegetarische pasta pesto

Pasta pesto is een klassieker uit de Italiaanse keuken die we denk ik allemaal wel kennen. Als variatie op deze klassieker heb ik deze gebakken gnocchi met verse pesto en gegrilde cherrytomaat gemaakt. Een heerlijk smaakvol vegetarisch pastarecept om je vingers bij af te likken!

Vegetarische gnocchi
Gebakken gnocchi met pesto en gegrilde cherrytomaat

Gebakken gnocchi

Gnocchi is een pastasoort waarbij het deeg gemaakt is van aardappel en tarwemeel. Het is daardoor even wat anders dan een ‘gewone’ pastasoort. Gnocchi koop je gewoon in de supermarkt, in het versvak, of gedroogd bij de andere pastasoorten. Je kunt gnocchi koken en daar een lekker sausje bij serveren, of gebruiken in een maaltijdsoep. Ik vind zelf gebakken gnocchi het lekkerst. Je kunt gnocchi bakken in een flinke scheut olijfolie. Het krijgt dan een heerlijk knapperig korstje en de olijfolie geeft ook wat extra smaak aan de gnocchi. Als je van gebakken gnocchi houdt, dan zou ik de twee gnocchi recepten hieronder ook eens proberen!

Gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en buffel mozzarella
Recepten met gebakken gnocchi kun je niet genoeg hebben. Het is namelijk zo gruwelijk lekker. Met deze gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen, buffel mozzarella en pesto maak je je eters blij. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Bekijk recept

Zelf pesto maken

Voor dit recept heb ik verse pesto gebruikt. Je kunt natuurlijk een bakje verse pesto bij de supermarkt kopen, maar zelf pesto maken is bijna net zo snel en extra lekker!

E-book

12 vega(n) kerst recepten

Keuze uit: 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 nagerechten en 6 bijgerechten.

✓ makkelijk te meal preppen; voor een stressvrij kerstdiner

✓ 9 vegan en 3 vega recepten met vegan opties

✓ Voor slechts 5,99 ipv 7,99

✓ inclusief 7 tips voor een duurzaam kerstinder

Ingrediënten pesto:

  • 30 gram verse basilicum
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 75 ml olijfolie
  • zout
  • peper

Bak de pijnboompitten kort aan in een pan tot ze goudbruin zijn. Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmaler of blender en pureer tot een lekkere smeuïge pesto. Hoe langer je pureert, hoe egaler en gladder de pesto wordt. Ik vind het lekker als de pesto nog een beetje bite heeft van de pijnboompitten.

Binnen 20 minuten op tafel

Dit is een super snel recept dat binnen 20 minuten op tafel staat! Ideaal voor drukke dagen of als je simpelweg geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De gnocchi heeft even tijd nodig om mooi goudbruin te bakken. Vervolgens voeg je hier de pesto en cherrytomaten aan toe, bak dit kort mee, en je maaltijd is klaar om geserveerd te worden! Serveer de gebakken gnocchi met pesto en gegrilde cherrytomaat met wat Parmezaanse kaas, verse basilicum en pijnboompitten.

Meer vegetarische pasta recepten

Vond je dit een lekker recept? Probeer dan ook eens een van mijn andere vegetarische pasta’s! Voor het gemak heb ik een overzichtsartikel gemaakt met mijn favoriete vega pasta recepten.

Gebakken gnocchi met pesto en gegrilde cherrytomaat

Op zoek naar een makkelijk en smaakvol vegetarisch pastarecept? Probeer dan deze gebakken gnocchi met zelfgemaakte pesto en gegrilde cherrytomaatjes. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een top maaltijd.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordAvocadopesto, Gebakken gnocchi, Gnocchi, Kidsproof, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram verse gnocchi
  • 500 gram cherrytomaat

Verse pesto

  • 30 gram verse basilicum blaadjes van 1 plantje * je kunt de verse pesto ook vervangen door 100 gram voorverpakte pesto.
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 75 ml olijfolie
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • 1 handje verse basilicum
  • 1 handje pijnboompitten voor garnering
  • 20 gram Parmezaanse kaas voor garnering

Instructies

  • Verwarm alle pijnboompitten in een pan tot ze mooi goudbruin kleuren. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de gnocchi in ongeveer 10-12 minuten goudbruin. Roer niet te vaak om, zodat de gnocchi mooi de tijd krijgt om een krokant korstje te krijgen. Gebruik eventueel extra olijfolie als de pan te droog wordt.
  • Maak in de tussentijd de verse pesto. Doe alle ingredienten in een blender of keukenmaler en pureer. Pureer de ingredienten tot een mooie pesto.
  • Was de cherrytomaten en snij doormidden.
  • Roer de pesto en tomaten door de gnocchi en bak nog eens 5 minuten.

Optioneel, om te garneren

  • Verwarm in een andere pan de pijnboompitten.
  • Garneer met wat Parmezaanse kaas, verse basilicum en pijnboompitten. Serveer met een lekkere salade.

Kidsproof tips

  • Gnocchi vinden veel kinderen lekker. 
  • Eigenlijk is dit sowieso wel een kindvriendelijk gerecht. De pesto kan eventueel voor wat discussie zorgen. Houdt in dat geval een portie gnocchi met tomaat zonder pesto voor je kind apart.Â