Deze pita falafel is een heerlijk fris vegetarisch gerecht voor de zomermaanden. De tzatziki en Griekse salade maken het helemaal af. Tzatziki maak je trouwens heel eenvoudig zelf. Zit je in tijdnood? Ga dan voor een kant en klare tzatziki.
Was de komkommer, tomaten en paprika. Snij de komkommer in dunne plakjes. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een food processor, dat gaat lekker snel. Snij de tomaatjes in plakjes en de paprika in blokjes. Snij de ui in dunne ringen. Doe alle groente bij elkaar in een schaal. Brokkel de feta erover. Voeg optioneel olijven toe.
Maak nu de dressing. Doe 50 ml olijfolie, een halve eetlepel citroensap en een halve eetlepel rode wijnazijn in een schaaltje. Roer hier 0,5 theelepel honing en 0,5 theelepel oregano door. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dressing door de salade.
Tzatziki
De doe Griekse yoghurt in een schaal. Was de komkommer en rasp deze over de yoghurt. Pers het teentje knoflook uit en roer door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Overig
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de falafelballetjes in ongeveer 4-6 goudbruin.
Bak de pita broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, in de oven, broodrooster of een pan.
Eet de pita broodjes met falafel balletjes, een klodder tzatziki en wat Griekse salade.
Notities
Pita met falafel balletjes is een prima kindermaaltijd. Serveer er wat rauwkost bij in plaats van de salade.