Gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en buffel mozzarella
Recepten met gebakken gnocchi kun je niet genoeg hebben. Het is namelijk zo gruwelijk lekker. Met deze gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen, buffel mozzarella en pesto maak je je eters blij. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en doe hierin de gnocchi. Bak de gnocchi in ongeveer 12-15 minuten mooi goudbruin.
Dop intussen de sperziebonen en kook ze 5 minuten in kokend water. Giet af en leg de boontjes in een bak met koud water. Hierdoor garen ze nog wat na en houden ze hun mooie felle kleur.
Blancheer de tuinbonen 2 minuten in kokend water. Dubbeldop daarna de bonen. Dit doe je door een scheurtje te maken in de huls van de boon en daarna de boon eruit te drukken.
Snij de cherrytomaat doormidden en doe ze bij de gnocchi. Roer ook de pesto erdoor en bak de gnocchi nog eens een paar minuten. Roer de sperziebonen en de tuinbonen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Scheur de buffel mozzarella in stukjes en leg bovenop de pasta. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Kids zijn vaak gek op gnocchi
Zijn deze groente bij jouw kind geen favoriet? Voel dan gerust de ruimte om andere groente te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan paprika, broccoli of courgette.