Gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en mozzarella

Vegetarische gnocchi

Vegetarische pasta met een twist

Dol op de Italiaanse keuken en op zoek naar een lekker vegetarisch pastarecept met een twist? Deze gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en buffel mozzarella kan ik je zeker aanraden!
Gnocchi is gemaakt van aardappel en tarwemeel. Dit maakt het een totaal andere pastasoort dan de reguliere pastasoorten zoals spaghetti, penne en macaroni. Een pasta met een twist dus!

Meer gnocchi recepten

Ben je net als ik gek op gnocchi? Dan heb ik hieronder een aantal absolute aanraders voor je op een rijtje gezet!

Gebakken gnocchi met pesto en gegrilde cherrytomaat
Op zoek naar een makkelijk en smaakvol vegetarisch pastarecept? Probeer dan deze gebakken gnocchi met zelfgemaakte pesto en gegrilde cherrytomaatjes. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een top maaltijd.
Bekijk recept
Vegetarische gnocchi
Super snelle tomatensoep met gnocchi
Deze gnocchi soep is een perfecte vegetarische maaltijdsoep voor doordeweek. De soep staat binnen 20 minuten op tafel en je hebt er niet veel voor nodig.
Bekijk recept
Vegetarische maaltijdsoep

Gebakken gnocchi

Gnocchi bakken vind ik persoonlijk lekkerder dan koken. Door koken wordt de gnocchi wat vochtig en dat vind ik niet per sé lekker. Door de gnocchi te bakken krijgt deze een lekker knapperig korstje, super smaakvol!

Gnocchi met tuinbonen

Gnocchi in combinatie met tuinbonen is echt heerlijk! Tuinbonen zijn heerlijke groente die in het late voorjaar en de vroege zomer in het seizoen zijn. Tuinbonen zijn het lekkerst als je ze dubbel dopt. Ze komen in een grote peul. Als je de grote peul verwijdert, heb je de bonen enkel gedopt. De boon zit dan nog in een dun schilletje. Deze is wat bitter van smaak, maar je kunt de schil prima verwijderen. Blancheer de tuinbonen even en dan kun je het velletje verwijderen. Dit doe je door het velletje aan de ene kant in te snijden met een mes en vervolgens de boon uit de huls te drukken.

Zelfgemaakte pesto

Pesto is een heerlijke smaakmaker bij gebakken deze gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en mozzarella. Wist je dat je heel eenvoudig je eigen groene pesto kunt maken? Verse pesto is echt een stuk smaakvoller dan pesto uit een potje. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk en snel zelf te maken. Zeker het proberen waard dus!
Heb je geen tijd? Koop dan een portie kant en klare (biologische) verse pesto.

Zelfgemaakte groene pesto
De lekkerste groene pesto maak je in een handomdraai zelf. Je hebt basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie en knoflook nodig. Dat is het!
Bekijk recept
Pesto genovese zelfgemaakt
Vegetarische gnocchi

Gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en buffel mozzarella

Recepten met gebakken gnocchi kun je niet genoeg hebben. Het is namelijk zo gruwelijk lekker. Met deze gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen, buffel mozzarella en pesto maak je je eters blij. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Avocadopesto, Gebakken gnocchi, Gnocchi, Kidsproof, Tuinbonen, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1000 gram gnocchi
  • 150 gram tuinbonen (enkel) gedopte
  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 100 gram verse pesto klik hier voor het recept om snel zelf pesto te maken
  • 130 gram buffel mozzarella
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en doe hierin de gnocchi. Bak de gnocchi in ongeveer 12-15 minuten mooi goudbruin.
  • Dop intussen de sperziebonen en kook ze 5 minuten in kokend water. Giet af en leg de boontjes in een bak met koud water. Hierdoor garen ze nog wat na en houden ze hun mooie felle kleur.
  • Blancheer de tuinbonen 2 minuten in kokend water. Dubbeldop daarna de bonen. Dit doe je door een scheurtje te maken in de huls van de boon en daarna de boon eruit te drukken.
  • Snij de cherrytomaat doormidden en doe ze bij de gnocchi. Roer ook de pesto erdoor en bak de gnocchi nog eens een paar minuten. Roer de sperziebonen en de tuinbonen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Scheur de buffel mozzarella in stukjes en leg bovenop de pasta. Breng op smaak met zout en peper.

Kidsproof tips

  • Kids zijn vaak gek op gnocchi
  • Zijn deze groente bij jouw kind geen favoriet? Voel dan gerust de ruimte om andere groente te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan paprika, broccoli of courgette. 

Voedingswaarde

Calorieën: 641kcalKoolhydraten: 103gEiwitten: 20gVet: 18gVerzadigd vet: 7gCholesterol: 27mgZout: 1229mgKalium: 421mgVezels: 10gSuiker: 7gVitamin A: 2631IUVitamine C: 30mgCalcium: 868mgIron: 11mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling