Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
'Gehakt'mengsel
Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui en knoflook 2 minuten. Was de paprika en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui en doe ook het vegetarisch gehakt in de pan. Breng op smaak met de paprikapoeder, kurkuma en gemberpoeder. Bak ongeveer 3 minuten.
Voeg 2 eetlepels tomaten frito en 1 eetlepel chilisaus toe en bak nog eens 2 minuten. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
De pizza
Roer de oregano en harissa door de tomaten fritto. Breng eventueel extra op smaak met zout.
Snij het turks brood door midden en beleg één van de helften met de tomatensaus. Verdeel het gehaktmengsel over de tomatensaus. Strooi een flinke hand geraspte kaas over de pizza. en schuif de pizza 12 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Serveer met wat knoflooksaus.
Notities
Kinderen zijn vaak gek op pizza. Deze Turkse pizza ging er goed in bij onze kids.
Je kunt er ook voor kiezen om de pizza te beleggen met ander beleg. Iets wat jouw kind lekker vindt. Laat je kind de pizza zelf beleggen.