Ook vegetariërs kunnen weer hotdogs eten met deze super lekkere carrot dogs: hotdogs van wortel. Door de rookaroma krijgen de wortels een vlezige smaak.
2theelepelshoningvegan alternatief: ahorn siroop of suiker
1theelepelrookaromaliquid smoke, verkrijgbaar bij een toko
1theelepelmosterd
1theelepelknoflookpoeder
3theelepelsaugurkensap
Toppings, naar keuze:
fijngesnedenaugurk
mosterd
ketchup
fijngesnedenrode ui
avocado
korianderblaadjes
Instructies
Schil de wortels. Snij eventueel een stukje van de wortel, zodat het mooi als een hotdog in het broodje past. Maak de wortels met een dunschiller mooi rond, ook aan de uiteinden, zodat ze nog wat meer de vorm van een hotdog hebben. Kook de wortels in 10-15 minuten gaar in een pan met groente bouillon. Voel met een vork of de wortel al gaar is; dikkere wortels hebben iets meer kooktijd nodig dan dunne wortels. Giet de wortels af en spoel af met koud water.
Maak de marinade. Doe de sojasaus, appelcider azijn, water, ahornsiroop, rookaroma, mosterd, knoflookpoeder en augurkensap in een afsluitbare bak of zak. Voeg de wortels toe aan de bak of zak en sluit af. Marineer minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst langer, bijvoorbeeld een hele nacht of dag.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Voeg 3 eetlepels marinade van de wortels toe en bak hierin de wortels in 5 tot 10 minuten gaar. Rol ze door de pan, zodat ze gelijkmatig garen. Haal de wortels uit de pan en laat even uitlekken.
Serveer in een hotdog broodje, met de toppings van jouw keuze
Notities
Kinderen zijn vaak gek op een broodje knakworst. Nu kun je ze een vegetarische variant geven!
Kids zijn meestal niet zo gek op toppings. Serveer voor je kind het broodje met carrot dog en ketchup en ze zijn blij!