Vegetarische eenpansmaaltijd met orzo, tomaten en burrata
Zin in een makkelijke en lekkere maaltijd? Maak dan deze orzo met cherrytomaat en burrata. Een heerlijke vegetarische maaltijd waar je maar één pan voor nodig hebt. En nog eens super kidsproof ook!
Snij de knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan (waar een deksel op kan). Bak hierin de knoflook, 2 theelepels venkelzaad, 0,25 theelepel chilivlokken en de citroenrasp.
Was de cherrytomaat en doe in de pan (je hoeft ze niet te snijden). Voeg de orzo toe en roer goed door. Schenk de groente bouillon erover en doe de deksel op de pan. Laat de orzo 10 minuten pruttelen op middenhoog vuur.
Scheur intussen de burrata in stukjes. Schenk er een eetlepel olijfolie over en strooi een mespuntje chilivlokken en een theelepel venkelzaad over de burrata. Zet even apart.
Druk de cherrytomaat plat met een spatel en laat nog een paar minuten pruttelen tot de orzo gaar is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Verdeel de burrata over de orzo en serveer direct.
Notities
Dit is een perfect kidsproof gerecht. Orzo vinden veel kinderen lekker een tomaat ook.
Houdt jouw kind niet van tomaat? Maak deze orzo dan eens met paprika of courgette. Voeg dan wel iets extra water toe; de tomaatjes in het recept zorgen namelijk voor extra vocht.