Vegetarische pasta salade met sriracha mayonaise dressing
Niets lekkerder dan een vegetarische pasta salade. Deze pasta salade maak je met avocado, paprika, tomaat, mais en veldsla. De dressing van sriracha mayo maak je heel eenvoudig zelf en zorgt voor een licht spicy twist.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, besprenkel met olijfolie en zet even apart.
Was de paprika en tomaat. Snij de paprika in blokjes en de tomaat doormidden of in vieren. Giet de mais af. Snij de avocado in blokjes.Snij de rode ui fijn.
Maak de dressing. Meng de mayonaise met de yoghurt en voeg de helft van de sriracha toe. Proef even en voeg eventueel de rest van de sriracha toe, als je nog iets meer spicy wilt.
Doe alle ingrediënten in een grote schaal en roer goed door. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en verdeel de basilicum blaadjes over de salade.
Notities
Mijn kinderen vinden pastasalade heel lekker!
Ik serveer de vedsla zelf apart, want die vindt mijn zoontje niet zo lekker.
Je kunt ook andere groente in de salade doen, als jouw kind deze groente niet zo lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan broccoli, of sperziebonen.