Pasta salade met veel groente

Pasta salade vind ik ideaal op een warme dag, of lekker als lunch naar mijn werk. Een pastasalade kun je helemaal naar je eigen hand zetten. Je kunt er jouw eigen favoriete groente in verwerken en zelf kiezen voor een lekkere saus. Ik koos voor deze pastasalade voor augurk, avocado, paprika, tomaat, mais en wat veldsla. In potentie een heel lekker recept en dat pakte ook nog eens heel goed uit!

Makkelijk en snel vegetarisch recept

Deze pastasalade is super makkelijk en snel om te maken. Je hoeft er namelijk niets voor te koken, op de pasta na dan. De groente gaan er allemaal rauw in. Het is dus een kwestie van groente snijden, pasta koken en de dressing maken.

Pasta salade meal preppen

Deze pasta is perfect om te meal preppen. Je kunt de pasta prima een dag van tevoren maken. Ik adviseer wel om de dressing nog niet door de salade te doen. Het is handiger om dit ter plekke te doen. Zo blijft de salade wat verser en beter van smaak.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

De lekkerste vegetarische pasta recepten

Ben jij ook zo gek op pasta? Ik heb mijn 10 favoriete vegetarische pasta recepten voor je op een rij gezet.

Vegetarische pasta salade met sriracha mayonaise dressing

Niets lekkerder dan een vegetarische pasta salade. Deze pasta salade maak je met avocado, paprika, tomaat, mais en veldsla. De dressing van sriracha mayo maak je heel eenvoudig zelf en zorgt voor een licht spicy twist.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
KeukenFusion, Hollands
TrefwoordKidsproof, Pasta, Pastasalade, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 250 gram cherrytomaat
  • 1 paprika
  • 140 gram mais uit blik; uitlekgewicht
  • 1 avocado
  • 85 gram veldsla
  • 0,5 rode ui
  • 2 eetlepels mayonaise ik gebruik meestal yogonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 0,5-1 theelepel sriracha alternatieff: chilisaus
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 handje basilicum blaadjes

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, besprenkel met olijfolie en zet even apart.
  • Was de paprika en tomaat. Snij de paprika in blokjes en de tomaat doormidden of in vieren.
    Giet de mais af.
    Snij de avocado in blokjes.
    Snij de rode ui fijn.
  • Maak de dressing. Meng de mayonaise met de yoghurt en voeg de helft van de sriracha toe. Proef even en voeg eventueel de rest van de sriracha toe, als je nog iets meer spicy wilt.
  • Doe alle ingrediënten in een grote schaal en roer goed door. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en verdeel de basilicum blaadjes over de salade.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen vinden pastasalade heel lekker!
  • Ik serveer de vedsla zelf apart, want die vindt mijn zoontje niet zo lekker. 
  • Je kunt ook andere groente in de salade doen, als jouw kind deze groente niet zo lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan broccoli, of sperziebonen.