Zero waste recept: maak van restjes kaasplankje een lekkere pasta
Dit is een perfect recept als je restjes kaasplankje over hebt. Met de restjes kaas tover je super snel een pasta met 3 (of meer) kazen op tafel. Serveer de pasta met gegrilde cherry tomaat en je hebt een super lekkere vegetarische zero waste maaltijd.
250gramrestjes van een kaasplankjeof kaasjes naar keuze: bijvoorbeeld blauwe kaas, geitenkaas, bergkaas, mozzarella, Parmezaanse kaas, belegen kaas. Wat je lekker vindt, of wat je in huis hebt.
zout
peper
1handjeverse Italiaanse kruidendenk aan basilicum, oregano, tijm of rozemarijn
Instructies
Verwarm de oven op grillstand zet een ovenschaal klaar.
Snij de knoflook fijn. Was de cherrytomaten en doe de tomaatjes en de knoflook in een ovenschaal. Besprenkel ruim met olijfolie. Zet de tomaatjes in de oven en grill xx minuten.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met wat olijfolie, zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
Snij alle kazen in kleine blokjes. De harde kazen, zoals Parmezaanse kaas kun je raspen.
Roer de kazen en de Italiaanse kruiden door de pasta. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gegrilde tomaatjes over pasta. Eet smakelijk!
Notities
Kinderen houden meestal niet van elk soort kaas. Doordat de kaas onzichtbaar is in de ovenschotel zullen ze misschien niet zo snel zeuren over de blauwe kaas, maar je kunt natuurlijk ook kazen kiezen waarvan je weet dat je kind ze lekker vindt. Gewone geraspte kaas, mozzarella, Parmezaanse kaas, cheddar, dat lusten kinderen vaak wel.