Deze orzo is super makkelijk om te maken en echt een ware smaaksensatie. Er komen geen pakjes en zakjes aan te pas. De burrata zorgt voor een heerlijk romige smaak.
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de paprika en courgette en snij in grove stukken. Leg de groente op de bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en wat Italiaanse kruiden. Bak de groente in 15-20 minuten gaar in de oven.
Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook. Was de cherrytomaat en snij in kleine stukjes. Voeg na 3 minuten de tomaatjes toe aan de ui en bak kort mee. Voeg ook de tomatenblokjes toe, samen met 100 ml water. Breng op smaak met een mespuntje chilivlokken, 2 theelepels Italiaanse kruiden en wat zout. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen.
Kook intussen de orzo in ruimkokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Serveer de orzo met de gegrilde groente, tomatensaus. Scheur de burrata en verdeel deze erover.
Optioneel
Garneer optioneel met verse basilicum of oregano
Notities
De orzo met tomatensaus is absoluut een topper voor kinderen.
Gegrilde groente vindt niet ieder kind lekker. Je kunt eventueel de groente door de tomatensaus pureren voor een extra kidsproof versie.