Rauwkostsalade met biet, koolrabi, appel, wortel en granaatappel
Deze rauwkostsalade is ideaal om te eten met kerst. Je kunt de salade eten als bijgerecht, of als lunch. De salade met biet, koolrabi, appel en wortel maak je heel eenvoudig door de groente met een food processor te raspen. De honing mosterd dressing maakt het helemaal af.
Snij de knoflook super fijn. Meng alle ingredienten voor de dressing in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper.
Schil de koolrabi en wortel. Snij alle groente (apart van elkaar) in julienne. Het apart snijden zorgt ervoor dat de groente niet teveel verkleurd. Ik gebruik de food processor om de groente te snijden. Je kunt het ook met een mes doen, of een rasp. Besprenkel de appel met wat citroensap, zodat de appel niet bruin wordt.
Verwarm de pijnboompitten kort in een pan zodat ze mooi goudbruin kleuren.
Doe alle groente bij elkaar in een salade kom. Strooi de granaatappel pitjes en de pijnboompitten over de salade en sprenkel de dressing erover.
Notities
Deze salade kan best in de smaak vallen bij kinderen.
Vergroot je kans door de groente in blokjes of plakjes te snijden.