Deze croissants met wortel zijn heerlijk als ontbijt, brunch, lunch, snack of als voorgerecht of bijgerecht. Kortom; hier word je op elk moment blij van. Bijvoorbeeld ook met kerst!
Snij of knip het groen van de wortels. Laat het bovenste stukje groen zitten, dat ziet er leuk uit.
Schil de wortels met een dunschiller. Snij de wortels in de lengte in vieren.
Verwarm de boter in een hapjespan en voeg de wortels toe. Bak de wortels ongeveer 2 minuten en schudt de pan af en toe zodat de wortels omdraaien.
Blus af met 150 ml water en een half blokje groente bouillon. Doe de deksel op de pan en zet het vuur wat lager, zodat de bouillon zacht pruttelt. Smoor de wortels in 10-12 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de wortels.
Haal de deksel van de pan. Giet het grootste deel van de bouillon af. Zorg dat je nog 2-3 eetlepels bouillon over houdt. Voeg de honing toe. Roer goed door en bak de wortels een paar minuten in de honing zodat het gaat glaceren. Haal de wortels uit de pan en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Rol de croissantdeeg uit. Strooi wat Italiaanse kruiden over het deeg.
Verdeel de wortels over de 6 croissants en rol de croissants op. Bestrijk de croissants met eigeel. Garneer eventueel met Italiaanse kruiden.
Bak de croissants 12-15 minuten in de oven.
Notities
Deze croissants zijn perfect voor kinderen! De wortels zijn heerlijk zoet.
Houdt jouw kind niet van wortel? Vul de croissants dan met gekookte sperziebonen.