Deze kimchisoep is super makkelijk en snel om te maken. Het is een gezonde soep op basis van gefermenteerde groente op Koreaanse wijze. De noedels en tofu zorgen ervoor dat het een heerlijke vegetarische en zelfs vegan maaltijdsoep is.
Schil de ui, gember en knoflook en snij fijn.Bak de ui, gember en knoflook op middelhoog vuur in de olie.
Voeg na 1 minuut de kimchi toe en bak nog eens 2 minuten. Blus af met de groentebouillon, tamari, sesamolie en kimchisap en laat ongeveer 8 minuten zachtjes pruttelen.
Snij de tofu in blokjes en de bosui in ringen.
Voeg de tofu, noedels en bosui toe en kook de soep totdat de noedels gaar zijn. Bij woknoedels duurt dit maar een paar minuten.
Notities
De soep is licht zurig van smaak. Dat hoort bij kimchi, maar kan wat afschrikken bij kinderen. Mijn kinderen hebben er goed van gegeten.
Je kunt de noedels en tofu apart koken en de soep pureren. Daarna kun je de noedels en tofu bij de soep voegen. Zo heb je geen stukjes groente in de soep. Dat scheelt!