Dit is een makkelijk en snel pasta recept met pompoen uit de oven. De pompoen is gekruid met kaneel en chilipeper. Dit geeft een heerlijke smaak aan de pasta. De romige burrata maakt dit gerecht helemaal af. Een perfect vegetarisch recept voor de herfst en de winter
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de pompoen goed. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Als je de pompoen goed wast, hoef je deze niet te schillen, dit scheelt een hoop werk! Leg de pompoenstukjes op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, chilivlokken, kaneel en zout. Grill de pompoen in 20 minuten gaar in de oven. De pompoen is goed als ie zacht is.
Overig
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie.
Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
Serveer de tagliatelle met stukjes pompoen en burrata. De burrata kun je scheuren of in z'n geheel serveren, zodat het lekker druipt op het bord.
Garneer met pijnboompitten en optioneel met wat Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Notities
Laat eventueel de chilipeper achterwege als je kids niet van pittig eten houden.
Pureer de pompoen met een klein scheutje water nadat het uit de oven komt. Zo krijg je een pompoensaus, in plaats van losse stukjes pompoen. Dit vinden kinderen vaak lekkerder.