Zuurkool stamppot uit de oven met appel en vegetarische rookworst
Deze vegetarische zuurkool stamppot moet je zeker proberen. Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. De appel, rozijnen en geitenkaas geven een romige en zoete twist aan het gerecht. De vegetarische rookworst maakt het helemaal af. Een lekkere wintermaaltijd.
1vegetarische rookworst(ongeveer 250 gram). Ik gebruikte de Ook worst van de HEMA
Instructies
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal klaar.
Schil de aardappels en snij in grove stukken. Kook de aardappels in ruim kokend water gaar met een blokje groente bouillon in ongeveer 12 minuten.
Giet de aardappels af. Voeg de melk toe aan de aardappels en stamp de aardappels fijn met een stamppot stamper (of pureer met een staafmixer). Roer de geitenkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Was de appels en snij in blokjes. Giet de zuurkool af en roer door de aardappelpuree. Roer ook de rozijnen en de blokjes appel erdoor.
Doe de stamppot in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Zet de stamppot 5 minuten in de oven op grillstand, totdat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Maak intussen de vegetarische rookworst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de stamppot met de vega rookworst.
Notities
Zuurkool is niet het eerste gerecht waaraan je denkt als je aan kidsproof denkt, maar mijn kinderen vonden dit heerlijk. Dat komt denk ik door de geitenkaas, appel en rozijnen. Dit geeft wat zachtheid en zoetigheid. Hierdoor wordt de zuurkool wat minder zuur van smaak.
Je kunt de zuurkool eventueel nog extra omspoelen in een vergiet zodat het zure er nog wat meer afgaat.