Een super makkelijk en verrassend vegetarisch pastagerecht. Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel. Een romig gerecht door de champignonsaus en toch fris door de balsamico azijn.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie.
Snij de champignons in plakken. Verwarm een flinke scheut truffelolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons in ongeveer 5 minuten gaar.
Voeg de kookroom, de balsamico azijn en het halve bouillonblokje toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 8 minuten pruttelen.
Roer de pasta door de saus. Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op pasta. Op bijna iedere pastasoort eigenlijk wel.
Laat je kind zelf een pastasoort kiezen. Geef hem/haar 2 of 3 opties. Hierdoor voelt je kind dat ie mee heeft gedacht over het eten en dat bevordert vaak het eetproces :).
Maak de champignonsaus nog iets meer kidsproof door deze te pureren.