Pasta met roomsaus: puur comfort food
Een tijdje geleden maakte ik gebakken gnocchi met champignon roomsaus. Dit was hier thuis een dusdanig succes, dat ik besloot om ook een ‘gewone’ pastavariant voor dit recept te maken. Een bordje comfort food; ideaal voor de herfst en de winter!
Binnen 15 minuten op tafel
Als je een beetje je best doet, staat deze pasta binnen 15 minuten op tafel. Het is een kwestie van champignons kort bakken in truffelolie. Vervolgens room, een half paddenstoelen bouillonblokje en balsamico azijn toevoegen en de pasta koken. That’s it! Voor mij is dit daarom een ideaal recept voor een drukke doordeweekse dag.
Meer vegetarische pasta recepten
Wil je vaker vegetarisch eten? Ik heb inmiddels een hele berg aan vegetarische pasta recepten ontwikkeld. Ik heb mijn favoriete pasta recepten voor je op een rij gezet.
Pasta met champignon roomsaus
Ingrediƫnten
- olijfolie
- 320 gram pasta naar keuze
- truffelolie
- 800 gram champignon of andere paddenstoelen
- 0,5 blokje paddenstoelen bouillon
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels donkere balsamico azijn
Om te garneren
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie.
- Snij de champignons in plakken. Verwarm een flinke scheut truffelolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons in ongeveer 5 minuten gaar.
- Voeg de kookroom, de balsamico azijn en het halve bouillonblokje toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 8 minuten pruttelen.
- Roer de pasta door de saus. Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op pasta. Op bijna iedere pastasoort eigenlijk wel.Ā
- Laat je kind zelf een pastasoort kiezen. Geef hem/haar 2 of 3 opties. Hierdoor voelt je kind dat ie mee heeft gedacht over het eten en dat bevordert vaak het eetproces :).Ā
- Maak de champignonsaus nog iets meer kidsproof door deze te pureren.Ā
Review