250gramcannelini bonenuitlekgewicht; blik van 400 gram
zout
peperof een mespuntje chilivlokken
Optioneel, om te garneren
verse Italiaanse kruidenzoals basilicum
Instructies
Schil de ui, knoflook en wortel. Snij de ui en knoflook fijn en snij de wortel in dunne plakjes.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een (soep)pan. Bak hierin de ui, knoflook en wortel voor ongeveer 2 minuten.
Was intussen de paprika. Verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Doe de paprika in de pan en bak 2 minuten mee.
Blus af met de tomaten frito, tomatenblokjes en 750 ml water. Voeg de orzo, de Italiaanse kruiden en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat daarna zachtjes pruttelen totdat de orzo gaar is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Giet de cannelini bonen af en roer deze door de soep. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Optioneel
Garneer eventueel met wat verse Italiaanse kruiden, zoals basilicum.
Notities
Deze soep vinden onze kids heerlijk. Je kunt eventueel de orzo apart koken en de soep pureren voordat je aan het eind de orzo en de bonen toevoegt.