Vegetarische soepen

Soepen, ik ben er dol op! Snel, makkelijk, lekker verwarmend, vaak kidsproof, makkelijk te mealpreppen en zo kan ik nog wel even doorgaan ;). Soep is gewoon top! Vooral maaltijdsoep, want hiermee heb je met Ć©Ć©n goed gevulde bak alles te pakken voor een gezonde en lekkere maaltijd!

In mijn Foxilicious tijdperk heb ik al heel wat soeprecepten op mijn blog geplaats en deze heb ik allemaal voor je op een rijtje heb gezet. Check de link “de lekkerste soeprecepten” en laat je volop inspireren!

Orzo in je soep

Orzo in je soep? Jazeker! Als je weleens een recept met orzo hebt gemaakt van mijn blog, dan weet je dat ik hier helemaal fan van ben! Stiekem meer dan fan, want ik vind orzo namelijk de lekkerste pastasoort die er is! Ik heb daarom al heel wat recepten met orzo geplaatst, zoals een vegetarische eenpansmaaltijd met orzo, tomaten en burrata of bijvoorbeeld orzo met champignons en emmentaler. Ik ben er dol op en daarom leek het mij een leuk idee om orzo in deze Italiaanse maaltijdsoep te verwerken. Pasta in een Italiaanse soep is natuurlijk Ɣltijd een goede match!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ik heb trouwens al eerder een soep met orzo gemaakt, deze chili soep. Een maaltijdsoep in Mexicaanse stijl die per toeval een groot succes bleek te zijn!

Italiaanse maaltijdsoep

Deze Italiaanse maaltijdsoep vind ik een heerlijk ‘comfortabel’ soepje. Met de wortel, paprika en tomaat bevat de soep genoeg vitamientjes en door de canellini bonen en de orzo krijgt de soep een lekkere bite. Resultaat; een heerlijke goed gevulde maaltijdsoep die zich lekker makkelijk weg lepelt! Een minestronesoep, maar dan net een tikjes anders :).

Soepen: mega kidsproof!

EĆ©n van de redenen waarom ik zo fan ben van soepen, is omdat ze vaak kidsproof zijn. Boordevol groente, en toch lepelen mijn kinderen het zonder blikken of blozen weg. Mede met dank aan de staafmixer hoor ;). Daarnaast worden de ingrediĆ«nten in soepen vaak een beetje ‘papperig’ en zacht, waardoor ze sowieso makkelijker te eten zijn.

De lekkerste Italiaanse soepen

Inspiratie nodig voor nog meer lekkere Italiaanse soepen? Daar kan ik je mee helpen! Een lekker en zero waste soeprecept is bijvoorbeeld deze Toscaanse broodsoep . Een heerlijke vegetarische soep die gemaakt wordt met oud brood. Deze gevulde Italiaanse groentesoep is ook een mooi voorbeeld van een zero waste recept. De soep is ontstaan toen ik niet meer wist waar ik mijn groenterestjes moest laten en dat heeft verassend goed uitgepakt!

Verder kan ik je ook zeker deze super snelle tomatensoep met gnocchi aanraden en dit heerlijke minestrone soepje. En natuurlijk, een niet te vergeten klassieker, verse tomatensoep!!

Italiaanse maaltijdsoep met orzo en canellini bonen

Deze vegetarische minestrone soep is heerlijk gevuld en lekker gezond. Een heerlijk comfortabel soepje.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
KeukenFusion, Italiaans
TrefwoordGroentesoep, Italiaanse maaltijdsoep, Kidsproof, Tomatensoep, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram wortel
  • 2 paprika
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 350 gram tomaten frito
  • 100 gram orzo
  • 2 blokjes groente bouillon +1 liter water
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden gedroogd
  • 250 gram cannelini bonen uitlekgewicht; blik van 400 gram
  • zout
  • peper of een mespuntje chilivlokken

Optioneel, om te garneren

  • verse Italiaanse kruiden zoals basilicum

Instructies

  • Schil de ui, knoflook en wortel. Snij de ui en knoflook fijn en snij de wortel in dunne plakjes.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een (soep)pan. Bak hierin de ui, knoflook en wortel voor ongeveer 2 minuten.
  • Was intussen de paprika. Verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Doe de paprika in de pan en bak 2 minuten mee.
  • Blus af met de tomaten frito, tomatenblokjes en 750 ml water.
    Voeg de orzo, de Italiaanse kruiden en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat daarna zachtjes pruttelen totdat de orzo gaar is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Giet de cannelini bonen af en roer deze door de soep. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Optioneel

  • Garneer eventueel met wat verse Italiaanse kruiden, zoals basilicum.

Kidsproof tips

  • Deze soep vinden onze kids heerlijk. Je kunt eventueel de orzo apart koken en de soep pureren voordat je aan het eind de orzo en de bonen toevoegt.Ā 
Ministrone maaltijdsoep met witte bonen
Italiaanse maaltijdsoep met orzo en cannellini bonen