Mexicaanse boerenkool salade met mais, bonen, avocado, feta en chiliburger
Boerenkool is super gezond, zeker als je het rauw eet. Deze vegetarische Mexicaanse salade met mais, kidneybonen, avocado en chiliburger is heerlijk als lunch, of als maaltijdsalade.
140grammaisuit blik, uitlekgewicht. Blik van 150 gram
125gramkidney boonuit blik, uitlekgewicht. Blik van 200 gram
1avocado
1stengelbosui
100gram(vegan) feta
zout
(chili) peper
Optioneel
verse koriander
Instructies
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan.
Snij de chiliburgers in reepjes. Bak de reepjes aan 2 kanten goudbruin in de pan, ongeveer 3 minuten per kant.
Doe de boerenkool in een schaal. Sprenkel 2 eetlepels limoensap en 2 eetlepels olijfolie erover en masseer deze met je handen door de boerenkool. Hierdoor krijgt de boerenkool wat meer bite (en smaak).
Giet de mais en bonen af, spoel af en verdeel over de salade.
Snij de avocado in plakjes en de bosui in dunne ringen. Verdeel over de salade. Verdeel ook de gebakken chili burger reepjes over de salade en kruimel de feta erover. Breng op smaak met zout en peper.
Optioneel
Garneer de salade eventueel met verse koriander.
Notities
Niet alle kinderen houden van rauwe boerenkool. Joppe in elk geval niet, Jolijn wel.
Voor Joppe maak ik daarom een aparte salade van: mais, kidneybonen, cherrytomaat, rauwe paprika en chiliburger. Zo kun je heel eenvoudig een kleine aanpassing doen waardoor je kind wel mee eet.