Deze Tex Mex ovenschotel maak je in een handomdraai zelf met wraps, mais en zwarte bonen. Het heerlijk krokant laagje cheddar bovenop maakt het helemaal af.
230mltaco sausik koos voor 'medium' heet, maar je kunt ook kiezen voor mild of spicy
2paprika
1courgette
285grammaisuit blik, uitlekgewicht. Blik van 300 gram
240gramzwarte boonuit blik, uitlekgewicht. Blik van 400 gram
75gramcheddar kaasgeraspt
1handjeverse koriander
2stengelsbosui
100mlcreme fraiche
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschotel klaar.
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan. Was de courgette en de paprika's en snij in blokjes. Bak de groente ongeveer 5 minuten in de olie.
Giet de zwarte bonen en mais af. Hak de koriander fijn.Voeg de bonen, mais en koriander toe aan de pan. Bak 5 minuten mee en blijf goed roeren. Giet de groente af, zodat het vocht eruit is.
Meng de creme fraiche met de taco saus in een schaaltje.
Vet de ovenschaal in met wat boter of olie. Bedek de bodem met wraps. Scheur de wraps eventueel en zorg dat alle hoekjes zijn bedekt. Het is niet erg als de wraps elkaar een beetje overlappen. Smeer de creme fraiche / taco saus op de wraps zodat de wraps goed bedekt zijn. Doe er nu een laag groente op en bestrooi met kaas. Bedek de kaas met een nieuwe laag wraps en herhaal de laagjes van hierboven. Eindig met een laagje creme fraichesaus en geraspte kaas.
Schuif de ovenschotel in de oven en bak ongeveer 30 minuten.
Snij de bosui in ringen en garneer de ovenschotel na het bakken met de bosui.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op wraps en op lasagne. Deze ovenschotel was dus een schot in de roos!
Ga voor een milde taco saus als je kids niet van pittig eten houden.