Andijviesalade met cottage cheese en croutons van oud brood
Met andijvie kun je veel meer lekkere gerechten maken dan alleen een stamppot. Deze andijviesalade is heerlijk fris en knapperig. De cottage cheese (huttenkase) zorgt voor een lichte dressing en geeft een frisse smaak. De croutons maak je van oud brood. Daarmee is het een heerlijk zero waste recept!
Snij of scheur het brood in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de brood croutons tot ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt een paar minuten.
Pers de knoflook of snij de knoflook fijn. Roer de knoflook door de cottage cheese en voeg een eetlepel limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de andijvie in een schaal of kom. Meng de cottage cheese dressing er met je (schone) handen door. Verdeel de croutons ervoer. Eet smakelijk!
Notities
Dit is doorgaans niet echt een lekker recept voor kinderen. Althans, mijn dochter eet het wel, maar mijn zoon houdt niet van 'blaadjes'.
Ik geef mijn kids daarom een bakje rauwkost bij het eten. Zij blij, ik blij.