Deze ovenschotel is puur comfort food: pasta, roomsaus, geraspte kaas en broccoli. Meer comfy kan het bijna niet. De quorn stukjes zijn een prima vleesvervanger in dit recept en zorgen voor de nodige eiwitten. Een super makkelijke en snelle vegetarische maaltijd die binnen een half uur op tafel staat.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ovenschaal.
Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar. De broccoli mag best nog wat bite hebben. Giet af en verdeel over de pasta, in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op grillstand.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie. Voeg de quorn stukjes toe en bak in ongeveer 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
Verdeel de quorn over de broccoli en pasta, in de ovenschaal. Schenk de kookroom erover en bestrooi met geraspte kaas.
Zet de ovenschotel 5-10 minuten in de oven op grillstand. De schotel is klaar als het een mooi goudbruin laagje heeft.
Notities
Kinderen houden vaak van pasta en ovenschotels met kaas. Dit recept is daarom zeker het proberen waard!
Houdt jouw kind niet van 'stukjes groente'? Pureer de broccoli dan, samen met de kookroom. Het wordt als ware een broccolisaus. De saus schenk je vervolgens over de pasta.