Ovenpasta met veel groente, vegetarische worstjes en bechamelsaus
Met deze vegetarische ovenpasta heb je jouw nieuwe favoriete comfort food! Heerlijk romig van smaak en een lekkere bite door de vegetarische worstjes. De pasta is ideaal om te meal preppen en na een drukke dag in de oven op te warmen. Hier maak je jouw eters echt blij mee! De pasta is eenvoudig vegan te maken.
Kook de pasta al dente en giet af. Besprenkel met olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Zet de pasta even apart.
Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Snijd de worstjes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bak de worstjes ongeveer 5 minuten tot ze mooi goudbruin kleuren. Roer goed door. Haal de worstjes uit de pan en zet even apart.
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een flinke ovenschaal klaar.
Rode saus
Verwarm opnieuw een scheutje olijfolie in de hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak in de pan. Was de paprika en courgette en snij in blokjes. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten. Blus af met de tomatenblokjes.
Snij de olijven in plakjes en voeg toe aan de tomatenblokjes. Voeg het bouillonblokje toe, de Italiaanse kruiden, de suiker en de balsamico azijn. Laat 10 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
Bechamelsaus
Maak een roux in een andere pan. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed door zodat de klontjes weg zijn. Bak even kort zodat de bloem gaar wordt. Blus af met een scheutje melk en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Herhaal dit me de rest van de melk en het water. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
Overig
Roer de pasta en de worstjes door de rode saus. Proef nog even en breng eventueel op smaak met extra Italiaanse kruiden, zout en peper. Doe de pasta in de ovenschaal. Giet de bechamelsaus erover en top af met de geraspte kaas. Schuif 5-10 minuten onder de grill.
Notities
Dit is een hele fijne kidsproof pasta.
Laat eventueel de olijven achterwege en pureer de rode saus voordat je de worstjes en de pasta er door roert.