Vegetarische ovenpasta met veel groente, vegan worstjes en bechamelsaus

          Vegetarische pastaschotel

Vegetarische ovenpasta

Ik ben dol op een vegetarische ovenpasta’s! Sowieso ben ik enorme fan van ovengerechten én van pasta, want het is heerlijk comfort food. Een ovenpasta is dé perfecte combinatie van beide en daarmee het beste van twee werelden als je het mij vraagt! Lasagnes zijn hier het perfecte voorbeeld van. Zo heb ik tal van lasagnerecepten op mijn website staan, zoal deze groente lasagne met spinazie en tomatensaus en deze romige wortel lasagne.
Dit recept voor een ovenpasta met groente, vega worstjes en bechamelsaus is leuk en lekker alternatief voor lasagne!

Meer recepten voor vegetarische ovenpasta’s

Op zoek naar meer inspiratie voor de lekkerste vegetarische ovenpasta’s? Check dan zeker even onderstaande recepten!

Mexicaanse ovenschotel met orzo
Wat een heerlijk feestmaal is dit! Makkelijk om te maken en super smaakvol. De ovenschotel bestaat uit orzo, bonen, mais, tomaten en Mexicaanse kruidenmix. De cheddar maakt het helemaal af. Lekker met creme fraiche en avocado.
Bekijk recept
De beste vegetarische lasagne
Deze vegetarische lasagne zit vol met verse groente en is afgetopt met zelfgemaakte bechamelsaus. Makkelijk te meal preppen en op te warmen in de oven na een drukke werkdag.
Bekijk recept
Recept voor groente lasagne
Vegetarische ovenschotel met tortellini
Ben je op zoek naar een super makkelijke comfortfood maaltijd? Zoek dan niet verder en maak deze ovenschotel met tortellini, doperwten, paprika en champignon. Makkelijk te mealpreppen, snel klaar, kidsproof, super lekker en verantwoord! Wat wil je nog meer? 
Bekijk recept

Plantaardige worstjes van Boon

Voor dit recept gebruik ik de plantaardige worstjes van Boon. Boon maakt de lekkerste plantaardig vleesvervangers, dus deze worstjes wilde ik natuurlijk direct uitproberen! Het is een nieuw product van Boon vol eiwitten, vezels en smaak. Ik moet bekennen dat dit de lekkerste vega worstjes zijn die ik ooit heb geproefd! Ik heb er inmiddels al heel wat uitgeprobeerd, dus dat wil echt wel wat zeggen ;).
Deze vegan worstjes en alle andere plantaardige vleesvervangers van Boon zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Romige ovenpasta met veel groente

Deze vegetarische ovenpasta zit bomvol met groente. Ik heb er paprika, courgette en tomaat aan toegevoegd. Om het gerecht nog een lekkere twist te geven, heb ik ook olijven gebruikt. Een heerlijk smaakbommetje kan ik je vertellen!

De vega worstjes geven een lekkere bite aan het gerecht. En weet je wat deze ovenpasta helemaal af maakt? De zelfgemaakte bechamelsaus en de kaas laag! Want deze zijn onmisbaar voor dit ovengerecht. Een heerlijke romige maaltijd voor het hele gezin!

Vegetarische pastaschotel
Ovenpasta met veel groente, vegetarische worstjes en bechamelsaus

Ovengerechten mealpreppen

Deze vegetarische ovenpasta is een ideaal gerecht om te mealpreppen! Je kunt het gemakkelijk van tevoren klaar maken. Het recept gaat ervan uit dat je de pasta meteen na het koken in de oven doet. Vandaar dat het maar 5-10 minuten op grillstand hoeft. Kook jij de maaltijd van tevoren? Sla dan het grillen over, maar verwarm de maaltijd met aluminiumfolie in de oven voor 30-40 minuten op 200 graden. Haal de laatste 10 minuten het folie eraf zodat je een lekker krokant kaaslaagje krijgt!

Recept voor vegan ovenpasta

Wist je dat je dit recept heel gemakkelijk vegan kunt maken? De worstjes van Boon zijn sowieso al volledig plantaardig. Als je daarnaast plantaardige boter, melk en kaas gebruikt is je maaltijd volledig vegan! Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met de lekkerste plantaardige producten, dus deze switch is snel gemaakt!

Vegetarische pastaschotel

Ovenpasta met veel groente, vegetarische worstjes en bechamelsaus

Met deze vegetarische ovenpasta heb je jouw nieuwe favoriete comfort food! Heerlijk romig van smaak en een lekkere bite door de vegetarische worstjes. De pasta is ideaal om te meal preppen en na een drukke dag in de oven op te warmen. Hier maak je jouw eters echt blij mee! De pasta is eenvoudig vegan te maken.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Ovenpasta, Pasta, Vegetarische worstjes
Porties: 4 personen
calorieën: 656kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren penne
  • 160 gram vegetarische worstjes
  • olijfolie

Rode saus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 800 gram tomatenblokjes 2 blikken
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 blokje groente bouillon
  • 1 handje kalamata olijven of andere zwarte olijven
  • zout
  • peper

Bechamelsaus

  • 40 gram (plantaardige) roomboter
  • 40 gram tarwebloem

Overig

  • 75 gram (plantaardige) geraspte kaas
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 200 ml water
  • 2 theelepels mosterd

Instructies

  • Kook de pasta al dente en giet af. Besprenkel met olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Zet de pasta even apart.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan.
    Snijd de worstjes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bak de worstjes ongeveer 5 minuten tot ze mooi goudbruin kleuren. Roer goed door. Haal de worstjes uit de pan en zet even apart.
  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een flinke ovenschaal klaar.

Rode saus

  • Verwarm opnieuw een scheutje olijfolie in de hapjespan.
    Snij de ui en knoflook fijn en bak in de pan.
    Was de paprika en courgette en snij in blokjes. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten. Blus af met de tomatenblokjes.
  • Snij de olijven in plakjes en voeg toe aan de tomatenblokjes. Voeg het bouillonblokje toe, de Italiaanse kruiden, de suiker en de balsamico azijn. Laat 10 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

Bechamelsaus

  • Maak een roux in een andere pan. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed door zodat de klontjes weg zijn. Bak even kort zodat de bloem gaar wordt. Blus af met een scheutje melk en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Herhaal dit me de rest van de melk en het water. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper.

Overig

  • Roer de pasta en de worstjes door de rode saus. Proef nog even en breng eventueel op smaak met extra Italiaanse kruiden, zout en peper. Doe de pasta in de ovenschaal. Giet de bechamelsaus erover en top af met de geraspte kaas.
    Schuif 5-10 minuten onder de grill.

Kidsproof tips

  • Dit is een hele fijne kidsproof pasta.
  • Laat eventueel de olijven achterwege en pureer de rode saus voordat je de worstjes en de pasta er door roert. 

Voedingswaarde

Zout: 771mg | Calcium: 295mg | Vitamine C: 110mg | Vitamin A: 2983IU | Suiker: 20g | Vezels: 13g | Kalium: 1155mg | Cholesterol: 41mg | Calorieën: 656kcal | Trans Fat: 1g | Verzadigd vet: 10g | Vet: 21g | Eiwitten: 32g | Koolhydraten: 86g | Iron: 13mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Klassieke huzarensalade Vegetarische huzarensalade
Vegetarische asperge risotto met gepocheerd ei Aspergerisotto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling