Op zoek naar een lekker vegetarisch curry recept? Kijk dan niet verder, want deze plantaardige pinda curry met tofu, wortel en paprika is echt een geweldig smaakbommetje. De curry maak je redelijk eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes. De pindakaas is de smaakmaker van dit gerecht. Een absolute aanrader!
Verwarm de olie in een hapjespan.Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn. Bak de ui, gember en knoflook 3-4 minuten in de olie.
Was de paprika en snij in stukjes. Schil de wortels en snij in plakjes van ongeveer 0,5-1 cm dik. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 4 minuten mee.
Was de cherrytomaten en snij doormidden. Voeg toe aan de groente. Voeg ook de linzen toe. Doe ook de tamarindepasta, pindakaas en tomatenpuree erbij in de pan en blus af met het water (+ bouillonblokje) en de kokosmelk. Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1 x 2 cm en voeg toe aan de curry. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de linzen gaar zijn.
Afhankelijk van het soort kokosmelk dat je hebt gebruikt, kan het zijn dat je de saus nog iets wilt indikken. Dit doe je door 2 theelepels maizena te mengen met 2 theelepels water en dit door de curry te roeren. Een alternatief is om allesbinder te gebruiken.
Serveer met gekookte zilvervliesrijst en eventueel naan brood. Garneer met pinda's, verse koriander en partjes limoen.
Notities
Je verwacht het misschien niet, maar de smaak van curry vinden kinderen vaak heel erg lekker.
Maak deze curry extra kidsproof door de 'pittige' pindakaas te vervangen door gewone pindakaas.
Ook kun je de curry pureren voordat je de tofublokjes toevoegt. Zo heb je geen stukjes groente en linzen in de saus. Dat maakt het voor kinderen vaak wat aantrekkelijker om te eten. De tofu kun je overigens ook mee pureren, maar dan heb je weinig bite meer over in het gerecht.