Vegan pinda curry
Ik ben gek op curry! Ik vind een curry het ideale gerecht als je graag een vegetarische maaltijd op tafel wilt toveren. En wist je dat je ook heel gemakkelijk de lekkerste veganistische curry’s kunt maken? Met dit recept voor een vegan pinda curry laat ik je zien hoe! Dit heerlijke curry recept zit bomvol groente, tofu en peulvruchten. Een voedzame en plantaardige maaltijd die je eenvoudig zonder pakjes en zakjes maakt. Een absolute aanrader!
Serveer de curry met bijvoorbeeld rijst of naanbrood en top af met verse koriander, limoen en een handje pinda’s. Enjoy!
Meer vegan recepten
Eet jij veganistisch of eet jij graag zo veel mogelijk plantaardig? Dan heb ik nog veel meer heerlijke vegan recepten voor je! Ik heb er hieronder een aantal voor je op een rij gezet:
Curry met pindakaas
Een pinda curry is niet compleet zonder een flinke lepel pindakaas! 2 flinke lepels om precies te zijn ;). Pindakaas is dé smaakmaker van dit gerecht. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van een extra speciale variant. De pindakaas met chilipeper en citroengras van de pindakaaswinkel. Een hartige pindakaassoort die een ontzettend lekker smaakbommetje is! De pindakaas van de pindakaaswinkel heeft geen toegevoegde suikers, is vrij van palmolie en is zoutarm. Dit maakt het de perfecte natuurlijke smaakmaker! Pindakaas is niet alleen ontzettend lekker voor op brood, maar dus ook voor hartige recepten zoals saté, een noedelsalade met pindadressing en deze vegan pinda curry!
Let op; deze pindakaas is best spicy. Hou je hier niet van? Gebruik dan 1 eetlepel gewone pindakaas en 1 eetlepel van de chilipeper citroengras pindakaas. Het is wel aan te raden om deze te gebruiken, omdat het een heerlijke smaak geeft aan de curry.
Eiwitrijk curry recept
Om deze vegan pinda curry extra voedzaam te maken, heb ik gebruik gemaakt van een plantaardige vleesvervanger. Ik heb gekozen voor tofu! Tofu is wat mij betreft de ideale plantaardige vleesvervanger. Het is rijk aan eiwitten, makkelijk verkrijgbaar en je kunt het op allerlei manier bereiden!
Als laatste extra eiwitbron en voor meer vezels heb ik peulvruchten aan dit curry recept toegevoegd. Ik heb rode linzen gebruikt, maar je kunt ook prima een ander peulvruchten soort gebruiken.
Op zoek naar meer recepten met tofu? Check dan zeker even mijn blog: 10 x de lekkerste vega recepten met tofu.
Curry met veel groente
Dit curry recept zit bomvol lekkere en verse groente! Ik heb gekozen voor cherrytomaten, paprika en wortels. Heb jij andere groente in huis of eet ben je niet zo fan van deze groentesoorten? Voel je dan vrij om andere groentes aan deze curry toe te voegen! Deze vegan pinda curry is bijvoorbeeld ook erg lekker met broccoli, bloemkool sperziebonen of courgette. Je kunt hierin volop variëren! Kies wat jij lekker vindt 🙂
Vegan pinda curry met tofu, paprika en wortel
Ingrediënten
- 1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 2 paprika
- 300 gram wortel
- 100 gram rode linzen
- 250 gram cherrytomaten
- 1 eetlepel tamarinde pasta
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels pindakaas chilipeper en citroengras van de pindakaaswinkel
- 400 ml kokosmelk light
- 400 ml water
- 1,5 blokje groente bouillon
- 250 gram tofu
Optioneel, om te garneren of erbij te serveren
- 1 handje pinda's
- 200 gram zilvervliesrijst
- verse koriander
- limoen
- naanbrood
Optioneel om te verdikken
- 2 theelepels maizena + 2 theelepels water. Alternatief: allesbinder
Instructies
- Verwarm de olie in een hapjespan.Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn. Bak de ui, gember en knoflook 3-4 minuten in de olie.
- Was de paprika en snij in stukjes. Schil de wortels en snij in plakjes van ongeveer 0,5-1 cm dik. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 4 minuten mee.
- Was de cherrytomaten en snij doormidden. Voeg toe aan de groente. Voeg ook de linzen toe. Doe ook de tamarindepasta, pindakaas en tomatenpuree erbij in de pan en blus af met het water (+ bouillonblokje) en de kokosmelk. Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1 x 2 cm en voeg toe aan de curry. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de linzen gaar zijn.
- Afhankelijk van het soort kokosmelk dat je hebt gebruikt, kan het zijn dat je de saus nog iets wilt indikken. Dit doe je door 2 theelepels maizena te mengen met 2 theelepels water en dit door de curry te roeren. Een alternatief is om allesbinder te gebruiken.
- Serveer met gekookte zilvervliesrijst en eventueel naan brood. Garneer met pinda's, verse koriander en partjes limoen.
Kidsproof tips
- Je verwacht het misschien niet, maar de smaak van curry vinden kinderen vaak heel erg lekker.Â
- Maak deze curry extra kidsproof door de ‘pittige’ pindakaas te vervangen door gewone pindakaas.Â
- Ook kun je de curry pureren voordat je de tofublokjes toevoegt. Zo heb je geen stukjes groente en linzen in de saus. Dat maakt het voor kinderen vaak wat aantrekkelijker om te eten. De tofu kun je overigens ook mee pureren, maar dan heb je weinig bite meer over in het gerecht.Â
Review