Dit is een super lekkere vegetarische bloemkool pizza met oesterzwammen en gorgonzola. De combinatie van oesterzam, blauwe kaas en rode ui ringen is super verrassend. De pizza is heerlijk romig en cheesy. Puur comfort food!
75gramgorgonzola dolceof een andere, niet te pittige, blauwe kaas
150gramoesterzwam
0,5rode ui
zout
peper
Optioneel, om te garneren
verse basilicum
chillivlokken
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden.Sommige pizzabodems zijn lekkerder als je ze even kort verwarmt in de oven, zonder toppings. Check de verpakking van de bodems of dat ook voor jouw bodems geldt.
Snij de oesterzwam in grove stukkenSnij de rode ui in dunne halve ringen. Scheur de mozzarella in stukjes.Snij de gorgonzola in stukjes.
Bedek de bodems met de stukjes mozzarella en gorgonzola. Verdeel de oesterzwammen en de rode ui ringen over de pizza bodem. Bestrooi met zout en peper. Schuif de pizza in de oven en bak ongeveer 8-10 minuten, totdat de kaas mooi gesmolten is en de bodem gaar is.
Garneer eventueel met verse basilicum en wat chilivlokken
Notities
Het leuke van zelf pizza's maken, is dat iedereen zijn pizza kan belegen met zijn favoriete toppings. Dit is één van mijn favo pizza's. De kids zijn er minder van gecharmeerd. Zij mogen hun eigen toppings uitkiezen.
Wil je toch met deze pizza aan de slag, maar het iets meer kidsproof maken? Dan kun je wat minder gorgonzola gebruiken, of deze vervangen door extra mozzarella, zachte geitenkaas of geraspte belegen kaas.
Je kunt de ui ringen achterwege laten en eventueel de oesterzwammen vervangen door champignons.