Dit is een heerlijke vegetarische pastaschotel met broccoli en bloemkool. Dit vega recept is super makkelijk en snel om te maken. Een ideaal recept voor een doordeweekse dag. Je kunt de ovenschotel eenvoudig van tevoren bereiden en opwarmen in de oven op de dag zelf.
250ml(plantaardige) kookroomik gebruik hiervoor altijd een light variant
100gram(vegan) geraspte kaas
Optioneel, om te garneren
1klein handjeverse basilicum
Instructies
Kook de pasta gaar in een pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met een beetje olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Zet de pasta even apart.
Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes. Kook deze 4-5 minuten in een pan met kokend water. Giet af en bestrooi met wat zout en peper.
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal klaar.
Snij de ui en knoflook fijn. Doe de kookroom in een kom of beker en voeg de ui en knoflook toe. Roer de Italiaanse kruiden erdoor en de helft van de geraspte kaas en breng verder op smaak met zout en peper.
Doe de pasta in de ovenschaal en voeg ook de broccoli en bloemkool toe. Roer door elkaar. Schenk de kookroom erover en zorg dat alles mooi verdeeld is. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Grill de ovenpasta ongeveer 5-10 minuten op grillstand in de oven, tot de kaas mooi gesmolten is.
Garneer eventueel met verse basilicum.
Notities
Mijn kids zijn gek op ovenpasta!
Maak dit gerecht extra kidsproof door de broccoli en de bloemkool te pureren in een blender, samen met de kookroom. Giet de groente kookroom over de pasta, bestrooi met geraspte kaas en bak in de oven. Op deze manier heb je geen 'stukjes' groente.