Ovenschotel met pasta met broccoli en bloemkool
Pastaschotels, I love it! De combinatie van een heerlijke ovenschotel met één van mijn favoriete comfort food maaltijden, pasta. Beter kan het niet worden toch?! Reden genoeg om hier een heerlijke vega topper op te bedenken. Het werd deze vegetarische ovenpasta met broccoli en bloemkool. Een super makkelijk en snel recept waar het hele gezin van zal smullen! Deze comfort food maaltijd is absoluut het proberen waard!
Eerder maakte ik een ovenpasta met vegan worstjes en bechamelsaus en een ovenschotel met pasta, broccoli en quorn stukjes. Ook zeker aanraders als je op zoek bent naar een vegetarische ovenpasta!
Ingrediënten ovenpasta met bloemkool en broccoli
Deze vegetarische ovenpasta zit boordevol groente. Dit maakt deze schotel lekker, voedzaam én verantwoord! Daarnaast is de ovenpasta heerlijk romig door de kookroom. Tot slot maakt de gesmolten kaas laag dit gerecht helemaal af. Want eerlijk is eerlijk, kaas is onmisbaar in een ovengerecht!
Ingrediënten vegetarische ovenpasta:
- 320 gram volkoren penne
- olijfolie
- 1 stronk broccoli
- 1 stronk bloemkool
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- zout
- peper
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 250 ml (plantaardige) kookroom
- 100 gram (vegan) geraspte kaas
Vegan ovenpasta
Wil jij deze ovenpasta graag in een vegan jasje steken? Dat kan! Je dit gerecht eenvoudig vegan maken als je dat wilt. Hiervoor hoef je echt niet veel te veranderen. Het is een kwestie van de kookroom en geraspte kaas vervangen voor een plantaardige variant en that’s it! Binnen een handomdraai heb je de lekkerste vegan ovenpasta :).
De lekkerste pasta recepten
Op zoek naar meer inspiratie voor de lekkerste vegetarische pastagerechten? Dan heb ik nog een hoop geweldige recepten voor je! Van de beste lasagnes tot heerlijke eenpansmaaltijden met orzo. Ik geef je hieronder een kleine ‘sneak peek‘ van een aantal absolute toprecepten met pasta!
Benieuwd naar mijn favorieten? Neem dan een kijkje op mijn blog: 10 x de lekkerste vegetarische pasta recepten.
Hoe moet ik mealpreppen?
Mealpreppen, ik houd er van! Wist je dat je deze ovenpasta met broccoli en bloemkool ook heel goed kunt mealprepppen? Je kunt de ovenschotel eenvoudig van tevoren bereiden en opwarmen in de oven op de dag zelf. Een ideaal recept voor een doordeweekse dag!
Hoe meal prep je deze maaltijd? Maak de ovenschotel klaar volgens het recept hieronder. Je hoeft het alleen niet te grillen in de oven. Dek het af en bewaar de pastaschotel vervolgens in de koelkast. Wanneer je van plan bent om ‘m te gaan eten verwarm je de ovenpasta ongeveer 30-40 minuten in de oven op 180 graden, totdat alles warm is en de kaas mooi is gesmolten. Eet smakelijk!
Ovenpasta met broccoli en bloemkool
Ingrediënten
- 320 gram volkoren penne
- olijfolie
- 1 stronk broccoli
- 1 stronk bloemkool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 250 ml (plantaardige) kookroom ik gebruik hiervoor altijd een light variant
- 100 gram (vegan) geraspte kaas
Optioneel, om te garneren
- 1 klein handje verse basilicum
Instructies
- Kook de pasta gaar in een pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met een beetje olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Zet de pasta even apart.
- Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes. Kook deze 4-5 minuten in een pan met kokend water. Giet af en bestrooi met wat zout en peper.
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal klaar.
- Snij de ui en knoflook fijn. Doe de kookroom in een kom of beker en voeg de ui en knoflook toe. Roer de Italiaanse kruiden erdoor en de helft van de geraspte kaas en breng verder op smaak met zout en peper.
- Doe de pasta in de ovenschaal en voeg ook de broccoli en bloemkool toe. Roer door elkaar. Schenk de kookroom erover en zorg dat alles mooi verdeeld is. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Grill de ovenpasta ongeveer 5-10 minuten op grillstand in de oven, tot de kaas mooi gesmolten is.
- Garneer eventueel met verse basilicum.
Kidsproof tips
- Mijn kids zijn gek op ovenpasta!Â
- Maak dit gerecht extra kidsproof door de broccoli en de bloemkool te pureren in een blender, samen met de kookroom. Giet de groente kookroom over de pasta, bestrooi met geraspte kaas en bak in de oven. Op deze manier heb je geen ‘stukjes’ groente.Â
Review