Rode kool is niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt bij de lekkerste vegetarische pizza van de wereld. Maar dat is het wel, beloofd! Deze pizza met rode kool verandert je pizza leven.
2pizza bodemsik gebruik meestal de bloemkool bodems van magioni
100 gramcreme fraiche
125grambuffelmozzarella(1 bol)
30gram rode koolde rest kun je gebruiken voor een lekkere koolsla
0,5rode ui
zout
Instructies
Verwarm de bodems ongeveer 2 minuten in de oven op 200 graden.
Haal de bodems uit de oven en bestrijk met creme fraiche.
Snij de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de bodems.Verdeel de rode kool over de bodems. Snij de rode ui super fijn en verdeel over de twee pizza bodems. Breng op smaak met wat zout en peper
Bak de pizza ongeveer 10-12 minuten in de oven op 200 graden, totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Notities
Deze pizza vinden mijn kinderen ook heel lekker!
Is de rode kool een probleem? Beleg dan een pizza bianca voor je kind met stukjes peer of appel. Gebruik mozzarella en/of zachte geitenkaas en breng eventueel op smaak met wat honing en tijm.
Of maak bakjes met verschillende pizza toppings, zoals rode kool, courgette, paprika, tomaatjes, ananas en laat je kind zelf kiezen welke toppings hij op de pizza wil. Dat werkt vaak als een tierelier!