Inspiratie uit Bologna voor deze pizza met rode kool

Ik weet het… Rode kool is niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt voor de lekkerste pizza van de wereld.. Ik moet je eerlijk zeggen.. ik heb het ook niet zelf bedacht. Jaren geleden was ik met Eric op stedentrip in Bologna. Daar liepen we langs een pizza tentje dat volgens de Lonely Planet super lekkere pizzapunten zou hebben. Ik ben de beroerdste niet, dus we besloten de pizzapunten te proberen. Ik vroeg naar de 2 lekkerste vegetarische pizza’s. De ene pizza ben ik alweer vergeten, maar de andere heeft mijn pizza leven veranderd. En dat was de pizza met rode kool. Dit was zo’n ontzettend verrassende pizza! Sindsdien maak ik de pizza regelmatig. Iedereen die ik de pizza voorschuif is meteen enthousiast!

Pizza bianca: pizza met witte saus

De meeste pizza’s worden gemaakt met een heerlijke tomatensaus. Maar wist je dat er in Italie ontzettend veel ‘blanke’ pizza’s gemaakt worden? Ik gebruik hiervoor meestal wat (light) creme fraiche of roomkaas als basis. Vervolgens beleg je de pizza met mozzarella en lekkere groente toppings. Ik deelde al eerder een van mijn favo blanke pizza’s met oesterzwam en blauwe kaas en een pizza bianca met courgette. Beide pizza’s kan ik je ontzettend aanbevelen!

Vegetarische pizza bianca
Vegetarische pizza bianca met rode kool en buffel mozzarella

Bloemkool of courgette bodem voor pizza

Als ik pizza’s maak in mijn pizza oventje in de tuin, dan gebruik ik hiervoor het recept van collega foodbloggers Da noi. Als ik door de weeks ‘even snel’ pizza’s maak, dan neem ik hiervoor meestal de bloemkool bodem van Magioni. Ik word niet gesponsord om dit te zeggen, maar ik vind dit heerlijke bodems en ze zijn een stukje gezonder (minder koolhydraten, minder vet en meer groente) dan een gewone pizzabodem.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer vegetarische pizza recepten

Pizza met courgette, zongedroogde tomaat en pijnboompit
Een van de lekkerste vegetarische pizza's die je kunt eten. Deze pizza met courgette en zongedroogde tomaat is super eenvoudig om te maken en heerlijk van smaak. Probeer het snel eens!
Bekijk recept
Pizza met oesterzwam en blauwe kaas
Dit is een super lekkere vegetarische bloemkool pizza met oesterzwammen en gorgonzola. De combinatie van oesterzam, blauwe kaas en rode ui ringen is super verrassend. De pizza is heerlijk romig en cheesy. Puur comfort food!
Bekijk recept
Vegetarische Turkse pizza van Turks brood
Liefhebbers van vegetarisch eten opgelet: dit is het lekkerste vegetarische recept voor Turkse pizza. Met vegetarisch gehakt en paprika.
Bekijk recept
Pizza met prei en gorgonzola
Deze pizza met prei en gorgonzola is echt weer eens wat anders. Een heerlijke en verrassende combinatie. Deze vegetarische pizza is super snel gemaakt!
Bekijk recept

Meer vegetarische recepten met rode kool

Rode koolsla met appel en truffel mayonaise dressing
Deze rode koolsla met appel en truffel mayonaise is een heerlijke vegetarische salade. Eet de salade als lunch, als voorgerecht of bijgerecht. De appel zorgt voor een frisse smaak en de truffel mayonaise maakt het helemaal af.
Bekijk recept
Vegan buddha bowl met rode kool, linzen, pompoen, hummus en falafel
Zin in een lekker gezond en voedzaam maaltje? Ga dan voor deze vegan buddha bowl. Met wat falafel, pompoen, rode kool, avocado en linzen tover je in no time een lekker voedzame bowl op tafel!
Bekijk recept
Verse rode kool met gedroogde cranberry’s
Rode kool smaakt toch echt het best als je het zelf maakt. En dat is helemaal niet moeilijk! Met wat gedroogde cranberry's, appelstroop en bessensap ben je zo klaar! Enige dat je hoeft te doen, is even wachten tot het gaar is.
Bekijk recept

Pizza met rode kool en buffelmozzarella

Rode kool is niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt bij de lekkerste vegetarische pizza van de wereld. Maar dat is het wel, beloofd! Deze pizza met rode kool verandert je pizza leven.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 17 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordCourgette, Kidsproof, Pizza, Vegetarisch
Porties2 personen

Ingrediënten

  • 2 pizza bodems ik gebruik meestal de bloemkool bodems van magioni
  • 100 gram creme fraiche
  • 125 gram buffelmozzarella (1 bol)
  • 30 gram rode kool de rest kun je gebruiken voor een lekkere koolsla
  • 0,5 rode ui
  • zout

Instructies

  • Verwarm de bodems ongeveer 2 minuten in de oven op 200 graden.
  • Haal de bodems uit de oven en bestrijk met creme fraiche.
  • Snij de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de bodems.
    Verdeel de rode kool over de bodems. Snij de rode ui super fijn en verdeel over de twee pizza bodems.
    Breng op smaak met wat zout en peper
  • Bak de pizza ongeveer 10-12 minuten in de oven op 200 graden, totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Kidsproof tips

  • Deze pizza vinden mijn kinderen ook heel lekker!
  • Is de rode kool een probleem? Beleg dan een pizza bianca voor je kind met stukjes peer of appel. Gebruik mozzarella en/of zachte geitenkaas en breng eventueel op smaak met wat honing en tijm.
  • Of maak bakjes met verschillende pizza toppings, zoals rode kool, courgette, paprika, tomaatjes, ananas en laat je kind zelf kiezen welke toppings hij op de pizza wil. Dat werkt vaak als een tierelier!